Tessels bereidt zich voor op seizoensstart

Tessels bereidt zich voor op seizoensstart

Eind augustus staat voor Wayne Tessels met RAC41 de 24H van Le Mans op het programma. Onlangs is bekend geworden dat dit grote race-evenement zonder publiek verreden gaat worden. In deze nieuwsbrief verder aandacht voor de seizoensvoorbereiding van Tessels inclusief de presentatie van zijn nieuwe website.

Herstellende van knieblessure
Half mei was Wayne Tessels met zijn supermoto aan het trainen op de TT Junior Track in Assen. Door een probleem met de remmen kwam de coureur uit Lopik hard ten val en blesseerde daarbij zijn knie. Gelukkig is Tessels aan de beterende hand en kan hij binnenkort zijn training op de motor hervatten.

Tessels: “Het was een flinke klap. Na diverse onderzoeken blijkt dat er wat banden in mijn knie zijn opgerekt in combinatie met een botkneuzing. Gelukkig kon ik vrij snel weer aan de slag bij de Fitfactorij. Ik heb veel gefietst om het vocht in mijn knie te verminderen. Het gaat de goede kant op en ik kan mijn knie weer vrij goed buigen, dus we kunnen binnenkort weer trainen op de motor.”

Toewerken naar de 24H van Le Mans
Het Franse RAC41 team is al volop in de voorbereiding op het hervatting van het WK Endurance seizoen 2019-2020. 29 en 30 augustus staat de 24H van Le Mans op het programma. Dit evenement wordt zonder publiek verreden. De Franse rijder van het team Guillaume Antiga kon tijdens de lockdown al wel meters maken met de nieuwe Honda Fireblade en dat verliep zeer positief. Half juli staat er tweedaagse test voor RAC41 gepland op Le Mans. Dan kan Tessels voor het eerst de nieuw Honda CBR1000RR-R SP aan de tand voelen. Daarnaast is het plan om begin augustus deel te nemen aan een race voor Franse Superbike kampioenschap op Magny Cours. Gezien de huidige situatie, is het voor nu alleen nog even afwachten hoe de Fransen omgaan met wildcards en buitenlandse rijders, voordat Tessels zijn deelname definitief kan bevestigen.

Tessels: “Ik heb onwijs veel zin om het team weer te zien en natuurlijk ook om voor de eerste keer te testen met de nieuwe Fireblade. Guillaume heeft al getest met de nieuwe fiets in combinatie met de Michelin’s en hij was heel enthousiast. Het is erg lekker dat we weer vooruit kunnen kijken naar actie op de baan!”

Gloednieuwe website in de lucht
Naast alle voorbereidingen op het raceseizoen kan Tessels ook een gloednieuwe website presenteren. De website is gemaakt door Dutch Motorsport Media in samenwerking met WeBoost Online. Op www.waynetessels.nl is alles te vinden over de carrière, het nieuws, foto’s, sponsoren en meer van Tessels. Neem dus gerust een kijkje op de nieuwe website!

Tessels: “De nieuwe website is heel gaaf geworden. We hebben al een lange samenwerking met Asse van Dutch Motorsport Media. Hij verzorgt onze communicatie via de nieuwsberichten en social media. Het is mooi dat hij nu samen met WeBoost Online ook de nieuwe website heeft kunnen maken, want dat is een belangrijk onderdeel van mijn communicatie. Het ziet er gelikt uit!”