Tessels bouwt ritme op tijdens tests in Le Mans en Alcarras

Tessels bouwt ritme op tijdens tests in Le Mans en Alcarras

Wayne Tessels in de afgelopen weken flink kunnen trainen op de motor ter voorbereiding op de 24H van Le Mans. De RAC41 ChromeBurner coureur testte tweemaal op het circuit van Le Mans en kwam met zijn eigen Honda CBR1000RR Fireblade in actie op het circuit van Alcarras.

Wayne Tessels zit volop in de voorbereiding op de 24H van Le Mans. Zo stapte de coureur uit Lopik 8 en 9 maart weer voor het eerst dit jaar op de Honda CBR1000RR Fireblade van het RAC41 ChromeBurner team. De tweedaagse test vond plaats op het circuit van Le Mans. Ondanks dat Tessels ruim een half jaar niet op deze motor had gereden, wist hij al snel weer zijn ritme en snelheid te vinden. Samen met teamgenoten Grégory Fastré en Chris Leesch werkte Tessels aan de afstelling en konden zij diverse nieuwe updates testen. Ondanks dat het in de ochtenden wat koud was, konden de rijders voldoende meters maken en de test met een tevreden gevoel afsluiten.

Vervolgens kwam Tessels van 19 t/m 21 maart in actie op het circuit van Alcarras. Tijdens de test, georganiseerd door de KNMV, kon Tessels zijn nieuwe Honda Fireblade aan de tand voelen. Deze motor heeft Tessels met hulp van zijn sponsoren deze winter aangeschaft om extra trainingsmeters te kunnen maken. Het Spaanse circuit is erg technisch, wat het voor de coureur uitdagend maakt. Het was een nuttige test, waarbij Tessels genoot van het rijden op zijn eigen Honda CBR1000RR.

30 en 31 maart was Tessels weer op het circuit van Le Mans, voor de officiële EWC test voor de 24H van Le Mans. De eerste testdag viel voor het RAC41 ChromeBurner team in het water vanwege een ingewikkeld elektronisch probleem. Het team werkte hard om het probleem op te lossen en tijdens de tweede dag konden Tessels en zijn teamgenoten volop rijden. Het tempo was goed, waarbij het team afsloot binnen de top-vier van de Superstock klasse. Ook werden er dingen geprobeerd met de achterkant van de motor om nog meer tractie te vinden bij het uitkomen van de bochten. De vergaarde informatie kan worden ingezet tijdens de 24H van Le Mans.

In deze periode kwam de World Endurance organisatie nog met een update van de 2021 kalender. De laatste race, die gepland stond in oktober op het circuit van Estoril, is naar voren verplaatst. Deze 12 uurs race in Portugal staat nu gepland op 17 juli. De volledige EWC kalender is ook te vinden op www.waynetessels.nl. De eerste ronde van het World Endurance kampioenschap 2021 wordt van 17 en 18 april verreden tijdens de 24 uurswedstrijd op het circuit van Le Mans. Voordat Tessels opnieuw naar Frankrijk afreist, zal hij eerst donderdag 8 april met zijn eigen Honda nog gaat testen op het TT Circuit Assen.

Wayne Tessels: “Ik had vorig jaar augustus voor het laatst op de Honda gezeten. Toen ik in Le Mans weer voor het eerst weer opstapte, had ik gedacht dat het wel even wennen zou zijn, maar dat viel reuze mee. Ik had het ritme en tempo snel weer gevonden. Ook op Alcarras heb ik met mijn eigen motor lekker kunnen rijden. Het was jammer van het elektronische probleem tijdens de eerste officiële testdag in Le Mans. Op de tweede dag hebben we veel goed kunnen maken. Het ritme is goed, maar er is nog genoeg potentie om structureel harder te gaan tijdens de raceweek. Over tien dagen is het al zover en dan we vertrekken we naar Le Mans voor de 24uurs race, maar eerst gaan we nog testen op Assen. Een heerlijke, maar ook drukke raceperiode!”