Tessels kijkt uit naar WK thuisrace tijdens 24H van Spa

Tessels kijkt uit naar WK thuisrace tijdens 24H van Spa

Deze week staat in het teken van de tweede ronde van het WK Endurance kampioenschap 2022. Wayne Tessels zal met RAC41 ChromeBurner in actie komen tijdens de 24 uur op Spa Francorchamps. Tessels zijn teamgenoten tijdens zijn WK thuisrace zijn Chris Leesch en Eddy Dupuy, die de geblesseerde Gregory Fastre in België zal vervangen.

De 24 uur van Spa Francorchamps – die komende week van 2 t/m 5 juni wordt verreden – is een nieuw evenement op de WK Endurance kalender. Het legendarische circuit in België voelt voor Wayne Tessels een klein beetje als een thuisrace in het WK Endurance. Ter voorbereiding op deze race deed RAC41 ChromeBurner vorig jaar mee aan de 6 uur op Spa. Dit evenement – die enkel bij daglicht werd verreden – verliep goed voor het Franse Honda team. Onlangs werd er een officiële test georganiseerd op Spa Franchorchamps. RAC41 ChromeBurner was bij deze test niet aanwezig. Deze keuze werd gemaakt, omdat het team nog in afwachting was van een aantal onderdelen voor de motoren.

RAC41 ChromeBurner komt zoals gebruikelijk uit in de Superstock klasse en is daarin een van de kanshebbers voor een topklassering. Tessels en Chris Leesch zijn namens het team van de partij, maar de andere vaste teamgenoot Gregory Fastre is vanwege zijn zware crash in Le Mans nog uitgeschakeld. Het team heeft de Fransman Eddy Dupuy aangetrokken als vervanger van Fastre op Spa Francorchamps.

Dinsdag wordt er begonnen met een trainingsdag op Spa Francorchamps. De officiële vrije trainingen, kwalificatiesessies en avondtraining staan voor donderdag en vrijdag op het programma. Zaterdagmiddag om 13:00 uur gaat de 24uurs race van start, die zondagmiddag om 13:00 uur zal eindigen. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Eurosport 2 en de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “Het voelt een beetje als een thuisrace in het WK Endurance. Er komen mensen voor mij kijken aangezien Spa Francorchamps nog enigszins in de buurt is. Ik heb er onwijs veel zin in, want het is natuurlijk een legendarisch circuit. Er zijn wat veranderingen doorgevoerd aan het circuit om de veiligheid te verbeteren en de asfaltlaag is op diverse plaatsen vernieuwd. Vorig jaar reden we met RAC41 ChromeBurner de 6 uur van Spa ter voorbereiding op dit evenement. Dat ging toen erg goed, dus we beginnen met vertrouwen aan deze WK-race. Helaas is Greg er vanwege zijn blessure niet bij, maar ik denk dat we met Eddy een goede vervanger hebben. Laten we er een mooie en succesvolle raceweek van maken!”