Tessels met strak tempo naar goede resultaten in Oschersleben

Tessels met strak tempo naar goede resultaten in Oschersleben

Wayne Tessels heeft een zeer positief weekend in Oschersleben achter de rug. De SWPN-coureur legde met zijn Yamaha R6 een goed tempo aan de dag en kon mee met de snelste tijdens de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap. Tessels eindigde kort achter de winnaar als zesde en vierde.

De tweede IDM ronde van het seizoen begon met regen in de vrije trainingen op de Motorsport Arena Oschersleben. Het raceweekend begon al op donderdag, omdat tijdens de German Speedweek ook een wedstrijd werd verreden voor de WK Endurance. Donderdag einde dag was de eerste kwalificatie op een bijna droge baan, waarin Wayne Tessels zich goed liet zien. Bijna de hele sessie stond de Yamaha-coureur eerste of tweede. In de slotfase was Tessels nog op weg naar een tijdsverbetering, maar werd hij opgehouden in het laatste deel van het circuit waardoor hij als vierde de training afsloot. Tijdens de tweede kwalificatie van vrijdag scheen de zon. Het werd een zeer spannende sessie, waarbij de top-tien zeer dicht bij elkaar stond. Tessels eindigde met een zevende tijd, maar stond slechts drie tienden van de pole position af.

In de eerste race kwam er een herstart na een rode vlag situatie. In de ingekorte race over dertien ronden kwam Tessels goed weg en hij mengde zich in de strijd in de kopgroep. Door een crash vlak voor de coureur uit Lopik viel de kopgroep in tweeën. Het gevecht ging om plaats vier, terwijl het groepje de slotfase naar het achterwiel van de derde coureur reden. Tessels wilde in de laatste ronde in de aanval gaan voor de vierde positie, maar door een aantal achterblijvers kreeg hij daar geen kans toe. Op het laatste rechte stuk kwam er nog een rijder bij Tessels uit de slipstream, waardoor hij als zesde de finishlijn passeerde.

In de tweede race lag Tessels zevende na de eerste doorkomst, maar hij wist vervolgens sterk naar voren te komen. De SWPN-coureur was constant één van de snelste rijders op de baan en kwam daardoor naar de vierde plaats. Vervolgens wist Tessels het gat te dichten naar de top-drie en in de elfde ronde wist hij op te schuiven naar de derde plaats. In deze ronde kwam er vanwege een crash ook de rode vlag. Tessels eindigde daardoor als vierde in zijn veelbelovende race. Het volgende IDM-evenement volgt al snel. In het weekend van 21 t/m 23 juni rijdt Tessels op het circuit Zolder in België, een nieuwe baan voor de coureur uit Lopik.

Wayne Tessels: ‘Het was een goed weekend en we hebben duidelijk een stap gemaakt ten opzichte van de Lausitzring. We hadden het tempo in de trainingen en in de wedstrijden zaten we er goed bij. In de eerste race was het jammer dat er een splitsing kwam in de kopgroep. In de tweede race waren we sterk en lag ik derde toen de rode vlag kwam. We hebben laten zien dat we met de voorste rijders mee kunnen en dat is positief voor de komende races!’