Tessels zijn seizoen gaat nu echt beginnen met de 24H van Le Mans

Tessels zijn seizoen gaat nu echt beginnen met de 24H van Le Mans

Het heeft even geduurd, maar het WK Endurance seizoen gaat komend weekend van start met de beroemde 24H van Le Mans. Het RAC 41 ChromeBurner team waar Wayne Tessels voor uitkomt is er technisch en fysiek helemaal klaar voor om te gaan voor een topprestatie in de Superstock klasse.

De 24 uurswedstrijd in Le Mans stond eigenlijk twee maanden geleden al gepland. De seizoensopener van de WK Endurance werd vanwege de coronasituatie uitgesteld naar 12 & 13 juni. De tussenliggende periode heeft het RAC41 ChromeBurner gebruikt om de technisch de puntjes op de i te zetten bij hun Honda CBR 1000RR Fireblade. Ook Tessels zelf heeft niet stilgezeten, net als zijn teamgenoten Grégory Fastré uit België en Chris Leesch uit Luxemburg. De drie coureurs zijn er helemaal klaar voor om de fysieke uitputtingsslag van de 24 uurs langeafstandswedstrijd aan te gaan.

Maar voor de rijders aan hun wedstrijd beginnen, staan er eerst nog diverse trainingen op het programma. Komende dinsdag is er een testdag en donderdag starten de officiële vrije trainingen, gevolgd door kwalificatietrainingen en een avondtraining. Vrijdag rond de middag zijn de startposities voor de wedstrijd bepaald. Net als afgelopen jaren zal het RAC41 ChromeBurner team uitkomen in de Superstock klasse van het WK Endurance. Het Franse team wordt in deze klasse gezien als één van de kanshebbers voor het podium of wellicht meer.

Zaterdagmiddag om 12:00 uur begint de wedstrijd met de prestigieuze Le Mans start, waarbij de rijders rennend over de baan naar hun motor gaan en zo hun race aanvangen. De wedstrijd zal live te zien zijn op de Eurosport Player en daarnaast zullen er ook live uitzendingen zijn op Eurosport 1 of 2. Na de kwalificaties versturen wij nogmaals een nieuwsbrief met daarin de exacte uitzendtijden op tv.

Wayne Tessels: “We gaan dan eindelijk echt beginnen, jullie begrijpen dat ik hier enorm naar heb uitgekeken. We waren er in april al klaar voor, maar het team heeft de tussenliggende periode gebruikt om de motor nog verder te verbeteren. Ik heb er dan ook erg veel zin in om dinsdag deze verbeteringen te testen. Het lijkt erg warm te gaan worden, maar tijdens de racedag zou er, zoals het nu lijkt, ook een bui kunnen vallen. Het kan daarom maar zo weer eens een “echte” 24H van Le Mans kunnen worden waar echt alles in zit. Voor ons maakt het niet zoveel uit, want we hebben in de afgelopen jaren laten zien dat we in alle weeromstandigheden en baancondities sterk zijn. We gaan ervoor om het WK-seizoen sterkt te beginnen met een topresultaat tijdens de 24H van Le Mans!”