Prachtige trainingsweek voor Tessels in Spanje

Prachtige trainingsweek voor Tessels in Spanje

Vorige week was Wayne Tessels met drie motorvrienden in Spanje om te trainen met de Supermoto. Het was een nuttige trainingsweek richting het aankomende wegraceseizoen. Onder prachtige weersomstandigheden werd er gedurende zes dagen gereden op zes verschillende circuits. Dit alles in de voorbereiding op de 24H Le Mans, die Tessels met RAC41 in april zal rijden.

Ieder voorjaar maakt Wayne Tessels een trip naar Spanje om te trainen met de Supermoto. In deze editie ging Tessels met drie motorvrienden. Mede vanwege het goede weer, kon Tessels enorm veel meters maken. Daarnaast was de afwisseling enorm, omdat er iedere dag een ander circuit werd bezocht. Deze week was voor Tessels erg nuttig om in het ritme te komen voor de komende test met RAC41.

Eind maart gaat Tessels met RAC41 testen op Le Mans in de voorbereiding op de 24 uurs wedstrijd die daar 18 en 19 april wordt verreden. Het is de derde race van het WK seizoen 2019-2020. Deze test wordt belangrijk, omdat er een aantal veranderingen zijn. Zo maakt RAC41 de overstap naar Michelin. Voorheen reed het Franse Honda team met Dunlop banden. Daarnaast heeft het team met Grégory Fastré een nieuwe rijder aangetrokken. Tessels zal met ervaren Fastré en Guillaume Antiga het rijdersteam vormen tijdens de 24H van Le Mans.

Wayne Tessels: “Het was een prachtige trainingsweek. We hebben heel veel kunnen trainen en ook veel lol gehad. Daarnaast heb ik ook een aantal nieuwe banen leren kennen. Ik heb goed ritme opgedaan en ik denk dat we dan ook klaar zijn voor de eerste test met RAC41. Ik ben benieuwd hoe het gaat met de Michelin banden. Daarnaast ben ik blij dat Grégory aan het team is toegevoegd. Ik denk dat hij een aanwinst is voor het team.”

“RAC41 heeft het nieuwe model van de Honda al in huis, maar het team heeft ervoor gekozen om de komende 24H van Le Mans nog te rijden met het oude model. Zo heeft het team de kans om meer te testen het nieuwe model, voordat zij deze gaan inzetten met een WK-wedstrijd. In het Endurance racen is uitrijden enorm belangrijk en daarom kiezen we voor nu voor zekerheid. Voordat we gaan testen in Le Mans, ga ik eerst nog als trainer van de KNMV naar Spanje om jonge talenten te begeleiden. Kortom; het seizoen gaat weer beginnen!”