Wayne

OVER WAYNE

Mijn naam is Wayne Tessels. Ik een motorcoureur in het WK Endurance kampioenschap voor het Franse RAC41 team. Ik ben in 2003 begonnen met racen. Ik vertel je op deze pagina graag wat meer over mijn racecarrière.

PROFIEL

Wie: Wayne Tessels
Geboortedatum: 21 april 1994
Woonplaats: Lopik
Kampioenschap: WK Endurance
Team: RAC41
Motor: Honda CBR 1000RR

HET BEGIN

Ik was 9 jaar oud toen ik in 2003 voor de eerst keer op een minibike stapte. We maakten al vlug stappen en ik ging sneller en sneller rijden. Eind 2007 was ik ondertussen 2x Nederlands en 2x Belgisch kampioen geworden. Ook ben ik 3e geworden in het Europees kampioenschap.

NAAR DE GROTE CIRCUITS

Vervolgens maakten we in 2008 de overstap naar de grote circuits in de Junior Cup. De snelheden gingen omhoog en in 2009 werd ik tweede in het Nederlands kampioenschap. De ONK 125cc was een logische vervolgkeuze. In 2010 werd ik de beste nieuwkomer met een vierde plaats in de eindstand.

TIJD VOOR ZWAARDERE MOTOREN

Ik groeide vrij snel qua lengte en daarom kozen we er in 2011 voor over te stappen naar de 600cc motoren. Ik was op dat moment 17 jaar en ging rijden in de Talent Cup. Dit ging mij gelijk goed af, want aan het einde van het jaar had ik de kampioensbeker in handen. Daarom was het tijd om mij te meten met de snelste rijders uit Nederland in de ONK Supersport. In een sterk bezet veld werd ik zesde in de eindstand. Ook nam ik met een wildcard deel aan EK Superstock 600 wedstrijd in Assen, waarin ik achtste werd.

VICE KAMPIOEN EK SUPERSTOCK 600

We wilden graag doorgroeien op internationaal niveau en daarom besloten we om in 2013 van start te gaan in het Europese Superstock 600 kampioenschap. In het eerste jaar was het voornamelijk belangrijk om de nieuwe circuits te leren kennen en vooruitgang te boeken. 2014 werd een fantastisch jaar. Op een Suzuki van het Wayne’s Racing Team werd ik tweede in het EK met drie podiumplaatsen.

DRIE SEIZOENEN FIM SUPERSTOCK 1000 

Vanaf 2015 gingen we rijden in de FIM Superstock 1000 competitie. In totaal hebben we drie seizoenen gereden in deze klasse voor verschillende teams. Het eerste jaar met Suzuki en vervolgens twee jaar met Kawasaki. Het zat niet altijd mee, met onder andere veel blessures in het eerste seizoen. In het sterke FIM Superstock 1000 veld was mijn beste resultaat een zevende plaats in Assen.

WK SUPERSPORT EN DEBUUT WK ENDURANCE

We besloten in 2018 terug te keren naar de 600cc klasse. Met ons eigen ChromeBurner Wayne’s Racing Team kwamen we uit tijdens de Europese races van het WK Supersport kampioenschap. Ondertussen reed ik ook mijn eerste races in de WK Endurance tijdens de 24H van Le Mans en Bol d’Or. Een geweldig avontuur en dit smaakte naar meer. In 2019 hebben we deelname aan het IDM Supersport 600 kampioenschap met SWPN gecombineerd met een aantal WK Endurance wedstrijden.

WK ENDURANCE VOOR RAC41

In de WK Endurance is het belangrijk om over een langere periode snel en constant te rijden. Deze manier van rijden bleek mij goed te liggen. Daarom hebben we ervoor gekozen om met RAC41 een volledig WK Endurance seizoen te rijden. Tijdens het seizoen 2019-2020 ben ik een vaste coureur van het Franse Honda team op een Honda CBR 1000RR.