WK Endurance

WK ENDURANCE EN RAC41 

Sinds het seizoen 2019-2020 ben ik een vaste rijder van RAC41 in het World Endurance kampioenschap. In de voorgaande jaren heb ik al meerdere races voor het Franse Honda team gereden, waaronder tijdens de Bol d’Or en de 24H van Le Mans.

WK ENDURANCE

Een WK Endurance seizoen wordt verreden over twee kalenderjaren. Op de kalender staan zeer grote motorsportevenementen. Zo is de 24H van Le Mans een bekend begrip, zelfs voor mensen die niet de motrosport volgen. Endurance racen is Frankrijk mega populair en daarom staat er een tweede Franse race op de kalender in de vorm van de Bol d’Or. Dit is een 24 uurs wedstrijd op het circuit van Paul Ricard. De 8 uur van Oschersleben wordt verreden tijdens de German Speedweek. Aangezien het een wereldkampioenschap betreft wordt er ook buiten Europa gereden. De 8 uur van Sepang is sinds 2019 nieuw op de kalender en de 8 uur van Suzuka is een zeer belangrijk evenement voor de Japanse fabrikanten.

MEER OVER WK ENDURANCE

RAC41

Er wordt in het WK Endurance gereden in een Superbike en Superstock klasse. RAC41 is één van de topteams in de Superstock categorie. Het Franse team wordt officieel ondersteund door Honda Frankrijk. Mijn Franse teamgenoten Guillaume Antiga en Grégory Fastré en ik rijden met een Honda CBR 1000RR. In het endurance racen gaat niet persé om één snelle ronde, maar is het veel belangrijker om constant snel te zijn in combinatie met teamwerk. Tijdens een race van 24 uur kan er namelijk zowel op de baan, technisch, maar ook in de pitstraat tijdens de rijderswissels zoveel gebeuren. Dit maakt deze vorm van motorsport dan ook zo spannend, onberekenbaar en populair.

MEER OVER RAC41