WK Endurance

WK ENDURANCE EN RAC41 CHROMEBURNER

Sinds het seizoen 2019-2020 ben ik een vaste rijder van RAC41 Chromeburner in het World Endurance kampioenschap. In de voorgaande jaren heb ik al meerdere races voor het Franse Honda team gereden, waaronder tijdens de Bol d’Or en de 24H van Le Mans.

WK ENDURANCE

Op WK Endurance kalender staan zeer grote motorsportevenementen. Zo is de 24H van Le Mans een bekend begrip, zelfs voor mensen die niet de motorsport volgen. Endurance racen is Frankrijk mega populair en daarom staat er een tweede Franse race op de kalender in de vorm van de Bol d’Or. Deze race wordt verreden op Paul Ricard. In het seizoen 2022 staat er een nieuwe WK Endurance race op het programma: de 24 uur van Spa Francorchamps in Belgie. Een fantastisch en uitdagend cicuit! De WK Endurance kalender wordt compleet gemaakt met de 8 uur van Suzuka in Japan.  

MEER OVER WK ENDURANCE

RAC41 ChromeBurner

Er wordt in het WK Endurance gereden in een Superbike en Superstock klasse. RAC41 ChromeBurner is één van de topteams in de Superstock categorie. Het Franse team wordt officieel ondersteund door Honda Frankrijk. Samen met mijn teamgenoten Grégory Fastré uit België en Chris Leesch uit Luxemburg rijden we met een Honda CBR 1000RR Fireblade. In het endurance racen gaat niet persé om één snelle ronde, maar is het veel belangrijker om constant snel te zijn in combinatie met teamwerk. Tijdens een race van 24 uur kan er namelijk zowel op de baan, technisch, maar ook in de pitstraat tijdens de rijderswissels zoveel gebeuren. Dit maakt deze vorm van motorsport dan ook zo spannend, onberekenbaar en populair.

MEER OVER RAC41