Tweede Dutch Superbike titel op rij voor Wayne Tessels

Tweede Dutch Superbike titel op rij voor Wayne Tessels

Wayne Tessels heeft zijn Dutch Superbike titel geprolongeerd. Een tweede plaats in de eerste race tijdens de IDC seizoensfinale op het TT Circuit Assen was voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Na een spannende tweede race kwam de Druijff Racing Kawasaki coureur als winnaar over de finish.

De seizoensfinale van het Dutch Superbike kampioenschap werd zaterdag 7 oktober verreden op het TT Circuit Assen. Er stonden twee races op het programma. Wayne Tessels had slechts nog enkele punten nodig om zijn tweede Dutch Superbike titel op rij te behalen. In de kwalificatie plaatste de Druijff Racing Kawasaki coureur zich – op slechts 0.051 seconde van de pole – als tweede voor de races. Bij de start van de eerste race kwam Tessels niet helemaal goed uit in de eerste bocht. Hierdoor moest Tessels wat uitwijken en moest hij vanaf een vierde plek aan een opmars beginnen. In de tweede race rond reed de coureur uit Lopik al op een tweede plaats. Samen met leider Eddie de Boer reed Tessels ver van de concurrentie weg. Tessels kwam wel wat dichterbij maar slaagde er niet om de race te winnen. De tweede plaats – op minder dan een halve seconde van de winnaar – was ruim voldoende om de Dutch Superbike titel veilig te stellen.

De slotrace van het seizoen werd een hele spannende. Tessels reed in de eerste vijf – van in totaal tien – ronden op een tweede plaats. Halverwege de race nam de 29-jarige coureur de eerste positie over. Het bleef echter spannend. De Boer bleef Tessels volgen. Er volgde een spannende slotfase met meerdere positiewisselingen. In de eerste sector van de slotronde nam De Boer de leiding opnieuw over, maar Tessels liet het er niet bij zitten. Met een goede inhaalactie pakte de Tessels de eerste plaats terug en scoorde een mooie overwinning in de laatste race van het seizoen. Het verschil tussen de twee rijders op de finish was slechts 0.081 seconde. Het betekende Tessels zijn negende zege van het seizoen waarmee hij mag zich vanaf nu tweevoudig Dutch Superbike kampioen noemen.

Wayne Tessels: “Het is erg mooi dat we opnieuw Dutch Superbike kampioen zijn geworden! De tweede titel op rij met Druijff Racing Kawasaki. Tijdens de seizoensfinale moesten we nog een paar punten pakken. Gelukkig konden we het in de eerste race gelijk afmaken. Tijdens de slotrace had ik een mooi gevecht met Eddie. We wisselden meerdere keren van positie, ook in de laatste ronde. Gelukkig kon ik hem nog pakken en het seizoen met een overwinning afsluiten. Ik wil het team, mijn sponsoren en alle mensen die mij steunen heel erg bedanken voor dit mooie en goede seizoen!”

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie