Tessels en ChromeBurner RAC41 Honda gaan voor wereldtitel tijdens Bol d’Or

Tessels en ChromeBurner RAC41 Honda gaan voor wereldtitel tijdens Bol d’Or

ChromeBurner RAC41 Honda begint als leider in het WK Endurance kampioenschap van de Superstock klasse aan de laatste race van 2023. Het wordt erg spannend tijdens de Bol d’Or aangezien de top-vijf binnen twintig punten van elkaar staan. Tijdens de 24 uurs op het Franse Paul Ricard komt Wayne Tessels in actie samen met Chris Leesch en Jonathan Hardt. Het Franse Honda team heeft goede herinneringen aan de Bol d’Or, aangezien zij vorig jaar de race wisten te winnen.  

Het is erg spannend in de top van het wereldkampioenschap Endurance. De top-vijf in de Superstock tussenstand staan slechts 20 punten uit elkaar. Tijdens de laatste WK Endurance ronde van 2023 worden er nog 65 punten verdeeld, wat aangeeft hoeveel er nog kan veranderen. ChromeBurner RAC41 Honda begint na twee goede resultaten in Le Mans en Spa-Francorchamps als kampioenschapsleider aan de Bol d’Or. Naast bij de finish zijn er ook WK-punten te verdienen door de pole position te pakken en na 8 en 16 uur racen.

ChromeBurner RAC41 Honda won vorig jaar de Bol d’Or. Een jaar daarvoor eindigde het Franse Honda team op het podium. Het zelfvertrouwen is bij het team aanwezig. Ook zijn Wayne Tessels, Chris Leesch en Jonathan Hardt goed in vorm. Dinsdag is er een trainingsdag gevolgd door een officiële trainingsdag op donderdag met onder andere een vrije training, eerste kwalificatie en avondtraining. De tweede kwalificatie staat vrijdagmorgen op het programma. De Bol d’Or op het Franse Paul Ricard gaat zaterdagmiddag om 15:00 uur van start en zal exact 24 uur later eindigen. De wedstrijd wordt grotendeels live uitgezonden op Eurosport – afwisselend op kanaal 1 en 2 – en volledig live op de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “We proberen als team en rijders de race net zo te benaderen als een andere race. Toch is het gevoel wel een klein beetje anders nu we aan de leiding staan in de tussenstand. Maar we weten – omdat het zo dicht op elkaar staat – dat we een heel goed resultaat nodig hebben om wereldkampioenschap te worden. We zijn goed voorbereid. Jonathan en Chris hebben nog een extra test gehad op Paul Ricard en ik heb goede races gehad in de Dutch Superbike. We zijn de laatste jaren snel geweest tijdens de Bol d’Or en we hebben er alle vertrouwen in dat we dat nu ook weer kunnen zijn.”