Twee dominante zeges voor Tessels in Oschersleben

Wayne Tessels heeft een grote stap gezet richting prolongatie van de Dutch Superbike titel. De Druijff Racing Kawasaki coureur wist beide races in Oschersleben overtuigend te winnen. Tessels heeft met nog drie races te gaan een ruime voorsprong in het kampioenschap. Tevens waren de races in Duitsland een goede voorbereiding op de Bol d’Or die over anderhalve week begint.

Voor de tweede keer dit seizoen kwam het IDC kampioenschap in actie op het circuit van Oschersleben. Ditmaal van 1 t/m 3 september voor de negende en tiende race van het Dutch Superbike kampioenschap. Wayne Tessels begon aan het evenement met 758 punten en dat waren er 203 meer dan de nummer twee in de titelstrijd. In de trainingen wist de Kawasaki-rijder een goed tempo te vinden. Tessels was na twee kwalificaties maar liefst 2,3 seconden sneller dan de rest van het veld waardoor hij in beide races van pole position mocht vertrekken.

In de eerste race pakte Tessels kopstart en begon hij vanaf de eerste ronde gelijk een voorsprong op te bouwen. De coureur uit Lopik was veel sneller dan de concurrentie en na een goede race kwam hij met een voorsprong van maar liefst achttien seconden als eerste over de finish. Voor de tweede race maakte Tessels met het team nog een kleine aanpassing aan de motor om het gevoel nog iets verder te verbeteren. In de tweede race was Tessels niet als eerste weg, maar na de openingsronde reed hij al wel aan de leiding. Opnieuw wist de Kawasaki-rijder met overmacht te winnen. Ditmaal was het verschil met de nummer twee ruim veertien seconden. Door zijn dubbele zege heeft Tessels zijn voorsprong in het kampioenschap vergroot naar 259 punten terwijl er nog 309 punten te verdelen zijn.

In totaal staan er nog drie Dutch Superbike races op de kalender in 2023. De eerstvolgende is zaterdag 16 september, maar dan Tessels niet van de partij zijn. In datzelfde weekend staat namelijk de Bol d’Or – de laatste ronde voor het WK Endurance kampioenschap 2023 – op het programma. Tessels zal dan in actie komen met ChromeBurner RAC41 Honda tijdens de 24uurs race op Paul Richard in Frankrijk. Het Franse Honda team waar Tessels al jaren voor uitkomt begint als leider in het Superstock wereldkampioenschap aan het evenement.

Wayne Tessels: “Het was een prima weekend in Oschersleben. We hadden goed weer en dat was voor ons lekker om aan het ritme te werken. Beide races heb ik met overmacht kunnen winnen. In het kampioenschap staan we er nu heel goed voor, maar het is pas beslist wanneer ik qua punten niet meer te achterhalen ben. Tevens was dit weekend een goede voorbereiding op de Bol d’Or waar we over een week naar afreizen. Daar gaan we met ChromeBurner RAC41 Honda strijden voor de wereldtitel in de Superstock klasse!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie