Tessels zesde met Druijff Racing Kawasaki in 6 uur van Spa

Afgelopen zondag reed Wayne Tessels met Druijff Racing Kawasaki tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps. Na een elektronisch probleem in de openingsfase wist Tessels met teamgenoten Erwin Druijff en Charl Van Gysel vanuit het achterveld met 67 teams nog terug te komen naar een zesde plaats.

Zondag 27 augustus nam Wayne Tessels aan de 6uurs wedstrijd op Spa-Francorchamps. Tessels vormde een team met Druijff Racing Kawasaki samen met Erwin Druijff en Charl Van Gysel. Voor de coureur uit Lopik was dit evenement een mooie kans om het ritme te komen na een korte zomerstop. Er stonden maar liefst 67 teams aan de start op spectaculaire Belgische circuit. In de ochtend stond er een kwalificatie op het programma, waarin Druijff Racing Kawasaki zich als zesde wist te kwalificeren. De race ging net wat later dan gepland van start. Tessels verzorgde de start voor Druijff Racing Kawasaki die goed verliep. Echter kreeg de 29-jarige coureur in de eerste ronden te kampen met een elektronisch probleem waardoor er een extra pitstop gemaakt moest worden. Het team viel terug naar het achterveld.

Gedurende de race wisten Tessels, Druijff en Van Gysel een goede inhaalrace te rijden waarbij ze snel weer naar voren wisten te komen. Binnen twee uur was Druijff Racing Kawasaki weer aanbeland in de strijd voor een top-vijf klassering. Tessels had een goed ritme op de baan. Ondanks veel verkeer – wat logisch is met 67 teams op de baan – wist de Kawasaki-coureur wel rappe rondetijden te noteren. In de slotfase begon het ook nog eens keihard te regenen waardoor de race uiteindelijk een kwartier voor het einde vroegtijdig werd afgevlagd. Druijff Racing Kawasaki reed op dat moment een zesde plaats.

Komend weekend – 1 t/m 3 september – komt Tessels in actie op het circuit van Oschersleben in Duitsland voor twee races in het Dutch Superbike kampioenschap waarin de Druijff Racing Kawasaki rijder momenteel het klassement aanvoert.

Wayne Tessels: “Het was erg gaaf om weer op Spa-Francorchamps te mogen rijden. En de 6uurs race was tevens goed om weer in het raceritme te komen voorafgaand aan een drukke periode met veel races kort achter elkaar. Helaas hadden we wat problemen tijdens de race waardoor niet voor de podiumplaatsen konden gaan. Wel hebben we een mooie dag gehad met het team en ik kijk erg uit naar de Dutch Superbike races komend weekend in Oschersleben.”