Tessels neemt revanche in Race 2 tijdens IDC-driedaagse

Tessels neemt revanche in Race 2 tijdens IDC-driedaagse

Wayne Tessels kende afgelopen weekend een bewogen eerste Dutch Superbike race op een nat TT Circuit Assen. De Druijff Racing Kawasaki kwam in de derde ronde buiten de baan terecht en verloor ruime halve minuut. Na een inhaalrace werd Tessels alsnog dertiende. Een dag later nam hij revanche met een zege in de tweede race.

Afgelopen weekend werd de IDC-driedaagse op het TT Circuit Assen georganiseerd. Voor de Dutch Superbike klasse stond de zevende en achtste race van het seizoen op het programma. Wayne Tessels begon als kampioenschapsleider aan het evenement. De Druijff Racing Kawasaki coureur was in de kwalificaties het sterkste, waardoor hij vanaf pole position de races mocht aanvangen.

In de eerste race op zaterdagmiddag was de baan kleddernat. Tessels pakte kopstart, maar werd in de eerste race voorbij gestoken door teamgenoot Alexander Klassen. De coureur uit Lopik reed in de openingsronden op een tweede plaats. Bij het ingaan van de derde ronde ging het mis in de Haarbocht toen Tessels bijna ten val kwam. De Kawasaki-coureur kwam in de grindbak terecht en kwam ruim een halve minuut later op een drieëntwintigste plek weer de baan op. In de lastige omstandigheden wist Tessels in de korte race nog flink wat plaatsen te winnen en scoorde hij met een dertiende plaats toch nog een aantal punten voor het kampioenschap.

Ook voor de tweede race waren de omstandigheden lastig. Het was wat regenachtig, maar de regen zette niet door. De omstandigheden waren wel verraderlijk aangezien slicks wel de enige juiste keuze was. In de openingsfase nam Tessels geen onnodige risico’s en reed hij – ondanks wat issues met de motor – in een kopgroep van drie rijders op een tweede plaats. In de slotfase besloot de 29-jarige coureur de aanval in te zetten. Deze aanval slaagde, want Tessels wist zich in de slotronden los te rijden van de concurrentie en de race te winnen. Uiteindelijk wist Tessels – ondanks zijn matige score in de eerste race – zijn leidende positie kampioenschap nog verder te verstevigen.

Het volgende race-evenement voor Tessels is de 6 uur van Spa Francorchamps van 25 t/m 27 augustus waar hij met Druijff Racing Kawasaki aan zal deelnemen. De volgende Dutch Superbike races worden van 1 t/m 3 september op het circuit van Oschersleben in Duitsland verreden.

Wayne Tessels: “In de eerste race crashte ik bijna op de natte baan. Door mijn uitstapje buiten de baan verloren we de kans op een goed resultaat. We hadden dit weekend nog een kans. Ook in de tweede race waren de omstandigheden verraderlijk. In de race had ik wat issues met de motor waardoor ik niet het tempo kon rijden wat ik zou willen. Toch lukte het om de slotfase wat te versnellen en de winst te pakken. Uiteindelijk tellen de punten en zijn we verder uitgelopen in het kampioenschap.”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie