Tessels met Druijff Racing Kawasaki derde in 7 uur van Assen

Tessels met Druijff Racing Kawasaki derde in 7 uur van Assen

Wayne Tessels heeft met Druijff Racing Kawasaki een podiumplaats behaald tijdens de 7 uur van Assen. Tessels vormde in de endurance race van het IDC een team met Alexander Klaassen en Erwin Druijff. Na lang aan de leiding te hebben gereden finishte Druijff Racing Kawasaki uiteindelijk als derde achter twee teams met meerdere WK-rijders.

Zaterdag 8 juli stond de 7 uur van Assen op het programma, een endurance race georganiseerd door het IDC kampioenschap. Wayne Tessels kwam in actie voor Druijff Racing Kawasaki met als teamgenoten Alexander Klaassen en Erwin Druijff. Bij een WK-wedstrijd rijden alle rijders van het team met dezelfde motor. Tijdens de 7 uur van Assen racet iedere rijder met zijn eigen motor en wordt er tussen tijdens de pitstops enkel de transponder van motor naar motor verplaatst. Het was zeer warm tijdens de race op het TT Circuit Assen. Druijff Racing Kawasaki wist zich als derde te kwalificeren in een deelnemersveld met 56 teams waaronder ook diverse WK-rijders.

Tessels deed de start, maar de motor sloeg niet goed aan, waardoor de coureur uit Lopik slechts als zeventiende de eerste bocht in ging. De Kawasaki-rijder wist zich binnen kort tijd op te werken naar een top-vijf positie en Tessels zijn tweede stint reed hij zelfs al aan de leiding. Tessels reed vanwege zijn hogere snelheid de helft van de stints. Tussendoor wisselden Klaassen en Druijff af wanneer Tessels een pauzemoment had. De race verliep erg goed voor Druijff Racing Kawasaki. In de eerste zes uur reed het team veelal aan de leiding en waren ze met twee andere teams in gevecht voor de overwinning.

In slotfase bleken de twee andere teams – die beiden twee WK-rijders hadden – iets te sterk. Druijff Racing Kawasaki moest genoegen nemen met een mooie derde plek in het grote deelnemersveld. Tessels, Klaassen en Druijff reden ruim voor het vierde team en scoorden daardoor net als vorig jaar een podiumplaats in de 7 uur van Assen. Het volgende raceweekend voor Tessels zal zijn in het Dutch Superbike kampioenschap. Van 21 t/m 23 juli staat de IDC-driedaagse op het TT Circuit Assen gepland. Er staan dan twee Dutch Superbike races op het programma.

Wayne Tessels: “Het was een mooie race. Het was harstikke warm, maar het was fijn om te merken dat ik fysiek goed met deze omstandigheden kon omgaan. Na een slechte start wisten we ons naar voren te werken en hebben we lange tijd op P1 gereden. Uiteindelijk waren de twee andere teams met WK-rijders net te sterk. De derde plek was voor het maximale. Ik heb veel gereden, het team heeft het uitstekend gedaan en alles goed geregeld, waardoor we kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie