Dubbele zege voor Tessels in Oschersleben

Dubbele zege voor Tessels in Oschersleben

Wayne Tessels heeft twee overtuigende zeges behaald in Oschersleben. In beide Dutch Superbike races wist de Druiijf Racing Kawasaki met ruime voorsprong te winnen, waarmee Tessels zijn leidende positie in het kampioenschap wist te verstevigen. Teamgenoot Erwin Druijff finishte in de tweede race als tweede.

Wayne Tessels begon afgelopen weekend als kampioenschapsleider aan de vijfde en zesde race van het Dutch Superbike seizoen op de Motorsport Arena Oschersleben. In de voorgaande vier races had de 29-jarige coureur drie keer overwinning en één keer een tweede plaats gescoord. Tessels had een week eerder in Spa-Francorchamps een pijnlijke rug opgelopen, maar door een goede behandeling bij Vitaal Dussen was de Kawasaki-rijder klaar voor het raceweekend in Duitsland. Tessels wist zich op pole position te kwalificeren. De rijder uit Lopik was bijna een seconde sneller dan de rest van het veld.

Door een rode vlag situatie op zaterdag werden beide Dutch Superbike races op zondagmorgen verreden. In de eerste race begon Tessels meteen na de strijd om weg te rijden na de concurrentie. Iedere ronde was de Kawasaki-rijder ruim het snelste. In de achtste ronde volgde er een rode vlag situatie. Tessels had op dat moment een voorsprong van ruim zeven seconden opgebouwd en werd tot winnaar van de race uitgeroepen. In de tweede race wist Tessels zijn tempo zelf nog wat verder op te schroeven. Dit zorgde ervoor dat hij zich opnieuw ver wist los te rijden van de concurrentie. Tessels pakte zijn tweede zege van de dag en zijn vijfde van het seizoen 2023.

De volgende race voor Tessels is met Druijff Racing Kawasaki tijdens de 7 uur van Assen die zaterdag 8 juli op het programma staat. Het betreft een endurance race georganiseerd door het IDC. De volgende races voor het Dutch Superbike kampioenschap staan gepland van 21 t/m 23 juli tijdens de IDC driedaagse op het TT Circuit Assen. Tijdens het evenement staan er dubbele wedstrijden op het programma.

Wayne Tessels: “We hebben een prima weekend gehad in Oschersleben. Voor beide races hebben nog wat dingen qua afstelling van de motor verbeterd. Vooral in de tweede race gaf dat een beter gevoel en kon ik mijn rondetijd verbeteren. Het waren twee eenzame races, maar wel twee goede overwinningen. Toen ik in de tweede race achterom keek zag ik dat Erwin tweede was geworden. Erg leuk voor hem en goed voor het team. Ook in het kampioenschap zijn we verder uitgelopen, dus we mogen tevreden zijn.”