Tessels wordt niet beloond voor sterk weekend

Tessels wordt niet beloond voor sterk weekend

Wayne Tessels was goed onderweg tijdens de World Supersport trainingen in Portugal, waarbij hij liet zien het tempo te hebben om dik in de punten te kunnen finishen. Helaas zorgden technische problemen ervoor dat Tessels niet kon finishen in de race op Portimão. Het goede tempo geeft Tessels wel vertrouwen voor de laatste race van het seizoen op Magny Cours.

Na een goede test een aantal weken geleden op Portimão begon het ChromeBurner Wayne’s Racing Team vrijdagmorgen goed voorbereid aan de eerste vrije training. Het tempo zat er gelijk al goed in en Wayne Tessels wist zijn rondetijden constant beetje bij beetje verder aan te scherpen. De eerste trainingsdag werd afgesloten met een zeventiende tijd in de World Supersport klasse. De derde vrije training op zaterdagmorgen was een sterke sessie van Tessels, waarbij hij zijn tijd met vier tienden wist te verbeteren. De coureur uit Lopik zette de vijftiende tijd en het verschil naar de top-tien was slechts twee tienden.

Ook in de Superpole kwalificatie kon Tessels een constant en hoog tempo aan de dag leggen, alleen die ene perfecte ronde kwam er niet uit. Tessels kwalificeerde zich als achttiende voor de wedstrijd en was in alle trainingen het snelste de FIM Europe Supersport Cup.  In de openingsfase van de race wist Tessels naar de zestiende positie te rijden. De Kawasaki-rijder haakte in deze fase aan bij een grote groep met rijders die vochten voor de top-tien posities. In het tweede deel van de wedstrijd begon de motor Tessels vermogen te verliezen, waardoor hij in de slotfase niets anders kon doen dan de pitstraat opzoeken. Erg zuur om op deze manier het goede weekend te moeten beëindigen.

Wayne Tessels: ‘We hebben in de trainingen laten zien dat we een goed en constant tempo hadden. We stonden er in alle sessies gewoon goed bij en ik keek er erg naar uit om in de race te vechten voor de punten. Na een goede start begon de motor vermogen te verliezen. Heel zuur om een goed weekend op deze manier te beëindigen. Ik wil het team, Leon Bovee en de sponsoren bedanken. Op Magny Cours gaan we er weer voor!’

Eind deze maand (28 t/m 30 september) staat het laatste World Supersport evenement van het seizoen op de kalender voor het ChromeBurner Wayne’s Racing Team. Deze wedstrijd wordt verreden op Magny Cours in Frankrijk.