Tessels net buiten de punten na goed weekend in Magny Cours

Tessels net buiten de punten na goed weekend in Magny Cours

Wayne Tessels liet een sterke indruk achter tijdens de World Supersport trainingen in Magny Cours. Tessels had het tempo om te vechten voor de punten en de coureur uit Lopik kon in de race ook aanhaken bij het gevecht voor de vijftiende plaats. Helaas miste Tessels wat acceleratie om in de aanval te kunnen gaan en finishte hij als negentiende in de laatste race van het seizoen.

Wayne Tessels had zijn goede vorm uit Portimão duidelijk meegenomen naar Magny Cours, want vanaf de eerste training wist de coureur uit Lopik goede tijden te noteren, ondanks dat hij nog niet eerdere met deze Supersport motor op het Franse circuit had gereden. Tessels wist de eerste trainingsdag af te sluiten met een nette veertiende tijd en de afstand naar de top-tien was klein. De coureur van het ChromeBurner Wayne’s Racing Team wist het goede gevoel vast te houden in de derde vrije training en Superpole van zaterdag. De rondetijden waren constant en snel, maar het lukte niet om die ene ultieme ronde eruit te persen in de kwalificatie.

Tessels moest zondagmiddag vanaf plaats achttien beginnen aan de laatste race van het seizoen. Tessels had een goede start, maar kwam vervolgens in de derde bocht wat in het gedrang te zitten. De Kawasaki-rijder reed in de beginfase in achttiende positie en haakte aan bij het gevecht voor het laatste punt. Tessels miste in de tweede sector wat acceleratie uit de langzame hoeken, waardoor hij iedere ronde een gat moest dichtrijden in het andere deel van de baan. Dit lukte wel, maar Tessels had niet genoeg over om in de aanval te gaan en finishte de laatste race van het seizoen in negentiende positie.

Wayne Tessels: ‘Ik ben zeer tevreden over hoe de trainingen zijn verlopen. We waren erg constant en de snelheid zat er goed in. Het lukte niet om één uitschieter te rijden in de Superpole, dat is iets waar we volgend jaar nog aan moeten werken. In de wedstrijd had ik een goed vrij goede start, maar kwam in de derde bocht wat in het gedrang te zetten. Daarna had ik de aansluiting met de groep voor het laatste punt, maar miste wat acceleratie in de tweede sector om in de aanval te kunnen gaan. We hebben een goed weekend gehad, alleen was ik liever met een iets beter resultaat naar huis gegaan. Ik wil het team, de sponsoren en alle mensen die mij op wat manier dan ook steunen bedanken voor dit seizoen!