Wayne Tessels van start in 24H van Le Mans met RAC 41

Wayne Tessels van start in 24H van Le Mans met RAC 41

De eerste plannen van Wayne Tessels voor het seizoen 2019 zijn bekend! Tessels gaat van start in de prestigieuze 24H van Le Mans met RAC 41, een team dat ondersteund wordt door Honda Frankrijk. Samen met teamgenoten Guillaume Antigua en Jan Halbich wil de coureur uit Lopik gaan voor een topresultaat in de Superstock klasse. Binnenkort worden de overige raceplannen van Tessels bekend gemaakt.

Wayne Tessels gaat voor de tweede keer in zijn carrière deelnemen aan de 24H van Le Mans, een wedstrijd dat onderdeel uitmaakt van de World Endurance kalender. Tijdens de eerste deelname van Tessels liet hij een goede indruk achter, ondanks dat finish niet werd gehaald vanwege een technisch mankement. Mede door dit optreden kreeg Tessels een aanbieding om in 2019 van start te gaan met RAC 41, een team dat uitkomt in de Superstock klasse. Het Franse team wordt ondersteund door Honda Frankrijk. Tessels vormt een team met twee sterke coureurs; de Fransman Guillaume Antigua en de Tsjech Jan Halbich. Het RAC 41 team zal gaan rijden met een Honda CBR 1000RR.

De 24H van Le Mans wordt verreden op zaterdag 20 en zondag 21 april. Op korte termijn zal Tessels zijn overige plannen presteren voor het seizoen 2019.

Wayne Tessels: ‘Ik erg blij met de uitnodiging van RAC 41 om van start te gaan in de 24H van Le Mans. Het is een competitief team dat ondersteund wordt door Honda Frankrijk en ik heb twee sterke teamgenoten. Ik heb in het verleden al tegen Guillaume (Antigua) en Jan (Halbich) gereden in andere kampioenschappen zoals in de World Supersport, EK Superstock en het IDM. In 2017 heb ik al eens mogen ruiken aan de 24H van Le Mans en ik denk dat we met dit team mee kunnen doen voor de prijzen.’

‘We gaan komend jaar niet alleen de 24H van Le Mans rijden. Binnenkort verwacht ik de plannen te presteren over het kampioenschap waar wij vast in gaan rijden. Momenteel zit ik midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben hard aan het trainen onder andere bij Fitfactorij, maar daarnaast zit ik ook veel op de mountainbike en ben ik aan het hardlopen. Ik kijk erg uit om binnenkort weer op motor te stappen en aan een mooi fris seizoen te kunnen beginnen!’