Tessels maakt zich op voor een bijzondere 24H Le Mans editie 

Tessels maakt zich op voor een bijzondere 24H Le Mans editie 

Het seizoen 2020 van Wayne Tessels gaat officieel beginnen. Komende week wordt op het circuit van de Le Mans de beroemde 24uurs wedstrijd verreden. Tessels staat aan de start met RAC41 in de Superstock categorie. Wel is deze editie van de 24H van Le Mans door alle maatregelen compleet anders dan gebruikelijk.

Voor Wayne Tessels is het erg lang geleden dat hij een wedstrijd heeft gereden. In december 2019 was de laatste keer dat de coureur uit Lopik een race reed met RAC41 in de WK Endurance. Dit gebeurde op het circuit van Sepang in Maleisië. Vanwege COVID-19 werd de WK Endurance kalender ook flink uitgesteld, maar komende week wordt het seizoen 2019/2020 hervat in Frankrijk. Tijdens de 24H van Le Mans zal Tessels samen met zijn teamgenoten Johan Nigon en Greg Fastre gaan voor een goede klassering in de Superstock klasse.

Dit zal gebeuren met de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade. Onlangs kreeg Tessels de kans om deze nieuwe fiets twee dagen aan de tand te voelen. De testdagen met het Franse team werden verreden in wisselende weersomstandigheden, waardoor de 26-jarige coureur zowel op een droge als natte baan meters kon maken. Ook heeft RAC41 de overstap gemaakt naar Michelin banden, maar ook dat voelde goed aan. Tessels kan dan ook niet wachten om woensdag te starten met de eerste trainingen in Le Mans.

Het evenement, dat zonder publiek en met een zeer beperkt aantal teamleden wordt verreden, wordt zeer intensief, want door de aangepaste regels zal er geen rustdag zijn. Dit betekent dat de coureurs vanaf woensdag iedere dag op de motor zitten om zich klaar te maken en te kwalificeren voor de 24uurs wedstrijd die zaterdagmiddag om 12:00 uur van start gaat. De wedstrijd is live te volgen via de Eurosport Player. Daarnaast zijn er gedurende de race ook regelmatig uitzendingen op Eurosport 1 & 2.

Wayne Tessels: “Ik heb enorm veel zin om weer aan de slag te gaan. De laatste race is al heel lang geleden en dat is toch waar we het met zijn allen voor doen. De eerste test met de nieuwe Honda Fireblade was zeer positief en ons pakket met de Michelin’s is goed. We krijgen daarnaast deze week nog extra updates van Honda, dus ik denk dat we er helemaal klaar voor zijn! Het zal wel apart zijn dat we met maar met zo weinig teamleden en zonder publiek gaan racen. Maar een 24uurs race blijft heel speciaal inclusief alle facetten die erbij horen. We houden jullie op de hoogte!”