Negende plaatsen voor Tessels in IDM races op de Lausitzring

Negende plaatsen voor Tessels in IDM races op de Lausitzring

Wayne Tessels is tijdens de eerste ronde van het IDM Supersport kampioenschap twee keer als negende over de finish gekomen. De SWPN-coureur mocht als zesde starten en stond na de kwalificaties niet ver van de top-drie af. Tessels had in de races niet het juiste gevoel om te strijden voor de posities waar hij had willen eindigen.

Na een wildcard in de World Supersport op TT Circuit Assen en deelname aan de 24H van Le Mans ging voor Wayne Tessels afgelopen weekend het IDM Supersport seizoen met Team SWPN van start op de Lausitzring. De trainingsdagen bestonden uit twee vrije trainingen en twee kwalificaties. Tessels was zelf nog niet tevreden na afloop van de eerste sessies, maar hij wist gedurende de kwalificaties constant progressie te boeken en zijn racetempo te verbeteren. De Yamaha-coureur noteerde een zesde tijd, waardoor hij vanaf de tweede startrij aan de wedstrijden mocht beginnen.

Het verschil naar de top-drie was na de kwalificaties vrij klein, maar het lukte Tessels niet om voor deze posities te strijden in de races. In de eerste race kwam de coureur uit Lopik wat ingesloten te zitten bij de start en verloor hij daarna nog eens vier plaatsen toen hij moest uitwijken voor een crashende rijder voor hem. Tessels wilde graag, misschien wel te graag, waardoor hij er niet sneller op werd. Tessels finishte de race als negende. Bij de start van de tweede race verloor Tessels ook wat plaatsen en miste daardoor net de aansluiting met de groep die vocht voor het podium. Het tempo van Tessels lag net een paar tienden per ronde te laag om aan te haken en hij werd in deze race ook negende.

Wayne Tessels: ‘Vrijdag begonnen we best goed. Ondanks dat het een nieuwe baan voor mij was op de Supersport hadden we vrij snel een goed tempo te pakken. We hebben hard gewerkt en we wisten ook steeds stapjes te maken in de kwalificaties. In de eerste race zat ik opgesloten in de eerste bocht en daarna was er een crash voor mij, waardoor nog eens vier plaatsen verloor. Daarna ben ik aan het overpushen geweest. In de tweede race kon ik wel een constant tempo rijden, maar waren we een paar tienden per ronde te langzaam. Uiteraard ben ik niet tevreden, want ik kon dit weekend niet strijden voor de posities waar we willen eindigen.’

In het weekend van 6 t/m 9 juni zijn de volgende races voor het IDM Supersport kampioenschap. Dan wordt er gereden op de Motorsport Arena in Oschersleben.