Sterke race voor Tessels in World Supersport op Assen

Sterke race voor Tessels in World Supersport op Assen

Wayne Tessels kan terugkijken op een goede eerste race met de Yamaha R6 van SWPN. Tessels kwam in actie op zijn stock-motor in de World Supersport klasse op het TT Circuit Assen. De coureur uit Lopik finishte de wedstrijd als zestiende en gaat zich nu opmaken voor de 24H van Le Mans.

Wayne Tessels mocht afgelopen weekend met een wildcard deelnemen in de World Supersport klasse op het TT Circuit Assen. Tevens was het voor Tessels het eerste evenement met de Yamaha R6 van SWPN. De 24-jarige coureur liet tijdens de trainingen een constant tempo zien en begon sterk met een veertiende tijd in de eerste vrije training. De motor van Tessels was afgestemd op het IDM reglement. Vooral op de rechte stukken en bij het accelereren vanuit een lage versnelling was het verschil in vermogen ten opzichte van de WK-motoren goed merkbaar. Ondanks dat kon Tessels zich goed meten met de WK-coureurs. In de Superpole kwalificatie kwam echter niet de gewenste ronde eruit en moest Tessels genoegen nemen met een twintigste startpositie.

Tessels kende een goede start, waarbij in de openingsronde opschoof naar de achttiende plaats en ronde later naar de zeventiende positie. De SWPN-coureur wist de aansluiting te vinden met een groep die vocht in eerste instantie de veertiende plaats. In de loop van de race viel deze grote club rijders uit elkaar. Tessels kon zich met zijn stock-motor goed meten met de WK-rijders, ondanks dat hij wel zo’n 15 km/h tekort kwam op de rechte stukken ten opzichte van de WK-rijders. Tessels finishte de wedstrijd net buiten de punten als zestiende. Al met al een goed eerste raceweekend voor Tessels met de Yamaha R6 van SWPN.

Tijd voor rust heeft Tessels niet. Zondagavond reist de 24-jarige coureur al door richting Frankrijk, waar komende week de 24H van Le Mans op het programma staat met RAC41. Vanaf woensdag wordt er getraind en de wedstrijd voor de WK Endurance start zaterdagmiddag om 15:00 uur. We houden jullie uiteraard in de komende week op de hoogte van de verrichtingen van Tessels door updates te plaatsen op de Facebookpagina van Wayne Tessels #77.

Wayne Tessels: ‘Het was een goed eerste race met SWPN. We konden met onze stock-motor meevechten voor WK-punten. Op de rechte stukken verloren we veel, maar dat kon ik lang in de bochten weer goedmaken. De motor is voor het stock-reglement erg goed opgebouwd door Ahnendorp Tuning en SWPN en daar gaan we in het IDM nog veel plezier aan beleven. We hebben een goed weekend gehad samen met het team en veel stappen gemaakt. Nu gaan we door naar Frankrijk voor de 24H van Le Mans. Dat evenement vergt een hele andere manier van rijden, omdat het dan meer gaat om op lange afstand constant te zijn. Ik kijk er naar uit om daar met RAC41 te vechten voor de winst in de Superstock klasse!’