Tessels krijgt WK Supersport wildcard voor Assen en voelt Yamaha R6 aan de tand

Tessels krijgt WK Supersport wildcard voor Assen en voelt Yamaha R6 aan de tand

Wayne Tessels heeft tijdens vier testdagen in Spanje op een positieve manier kennisgemaakt met de Yamaha R6. Tessels trainde met SWPN respectievelijk twee dagen in Valencia en Barcelona. En er is meer goed nieuws, want Tessels heeft ook een wildcard gekregen voor de WK Supersport op het TT Circuit Assen!

Op Circuit Ricardo Tormo in Valencia maakte Wayne Tessels voor het eerst kennis met de Yamaha R6 van SWPN. Tessels had een voortvarende start en wist al snel op tempo te komen met deze voor hem nieuwe machine. In Valencia werd er veel waardevolle informatie verzameld. Vervolgens reisde het team door naar Barcelona om daar nog eens twee dagen te testen. Tessels had het goed naar zijn zin op dit gave circuit. Er werden serieuze stappen gemaakt met de afstelling en ook qua snelheid.

Na afloop van de test was er meer goed nieuws voor Tessels, want de officiële bevestiging van de wildcard voor de WK Supersport op het TT Circuit Assen was binnengekomen. Dit mooie evenement zal plaatsvinden van 12 t/m 14 april. Om daar goed voorbereid aan de start te verschijnen gaat Tessels met SWPN aanstaande zaterdag testen op Assen.

Wayne Tessels: ‘De eerste indruk met de Yamaha R6 is goed en het is een motor waar je redelijk makkelijk opstapt. Het was ook de eerste test met SWPN en dat is erg goed bevallen. Het zijn professionele mensen die hard werken en dat past goed bij mij. Al met al was het hele goede test: we hebben goed weer gehad, het waren prachtige circuits en we hebben flinke stappen vooruit gemaakt. Zaterdag gaan we testen in Assen en het is natuurlijk super dat ik daar met wildcard mag starten in de WK Supersport!’