Tessels met RAC41 negende in Bol d’Or

Tessels met RAC41 negende in Bol d’Or

Wayne Tessels is met RAC41 negende geworden in de Bol d’Or. Het was een bijzondere editie van de 24 uurs wedstrijd, want door het slechte weer werd de race lang stilgelegd. De start verliep niet geheel vlekkeloos voor RAC41, maar door andere goede stints van Tessels wist het Franse team gedurende de race veel plaatsen terug te winnen.

De Bol d’Or is een 24 uurs race op het circuit van Paul Ricard en tevens de eerste race van het WK Endurance kampioenschap 2019-2020. Wayne Tessels kwam uit voor het Franse Honda team RAC41 samen Guillaume Antiga en Maxime Bonnot. RAC41 staat bekend als een topteam in de Superstock categorie. Tijdens de kwalificaties waren er wat problemen met de grip van de kwalificatieband, waardoor het team niet verder kwam dan een tiende plaats van de Superstock teams.

Er werd al gevreesd voor slecht weer en dat kwam er ook. Antiga begon en Tessels kwam na twee uur op de motor. Echter was het ondertussen al zo heftig gaan regenen dat na een periode achter de safety car de wedstrijd werd stilgelegd. Na lang overleg werd de race zondagmorgen om 6:00 uur hervat op een natte baan. Tessels begon voor het team met een dubbele stint van twee uur. De race begon met pech, want er problemen met de verlichting waardoor RAC41 bijna twee ronden verloor.

De coureur uit Lopik wist zich in zijn stint op te werken naar een dertiende plaats in de Superstock klasse ondanks dat er wat problemen waren met de balans aan de achterzijde van de motor. Gedurende de dag droogde de baan verder en was het de beurt aan Antiga en later Bonnot. Vervolgens mocht Tessels aan het einde van de ochtend zijn tweede stint rijden. Tessels reed strakke rondetijden en zo stond het team aan het begin van de middag weer in de top-tien. In de middag reed Tessels nog een stint en vervolgens mocht Antiga de motor over de finish brengen op een negende plaats in de Superstock klasse.

Wayne Tessels: ‘Na een bijzondere Bol d’or zijn we als negende geëindigd in de Superstock klasse. We hadden in het begin van de race wat problemen, maar we hebben als team hard gewerkt om er het maximale uit te halen en we kunnen terugkijken op een goede race. De motor stuurde geweldig, maar we misten wel wat topsnelheid op de lange rechte stukken. Ik ben tevreden over de stints die ik heb kunnen rijden, zeker op het droge. Ik wil het RAC41 en mijn teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot enorm bedanken. Het was weer een hele toffe ervaring!

Volgend weekend (27-29 september) komt Tessels opnieuw in actie, dan tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Hockenheimring.