Tessels sluit IDM seizoen af met een vierde plaats in Hockenheim

Tessels sluit IDM seizoen af met een vierde plaats in Hockenheim

Wayne Tessels heeft zijn IDM seizoen afgesloten met een vierde plaats in Hockenheim. De coureur van SWPN finishte als tiende in de eerste race op een voor hem onbekende baan. In het kampioenschap is Tessels als zesde geëindigd.

Kort na de Bol d’Or kon Wayne Tessels zich opmaken voor een volgende race. Op de Hockenheimring werd afgelopen weekend de laatste ronde van het IDM Supersport kampioenschap verreden. Zoals gebruikelijk in het IDM kwam Tessels in actie op de Yamaha R6 van SWPN. Het kwam erg slecht dat het tijdens de eerste trainingsdag volledig nat was. Tessels had namelijk nog niet eerder met een Supersport op Hockenheim gereden en de laatste keer op dit circuit was jaren geleden toen de coureur uit Lopik nog op de lichte motoren reed. In de kwalificaties kon Tessels pas zijn eerste meters maken op een droge baan. De 25-jarige coureur wist zich constant te verbeteren en het gat naar de snelste rijders te verkleinen. Tessels kwalificeerde zich als dertiende voor de slotraces van het seizoen.

In de eerste race wist Tessels zijn rondetijden opnieuw aan te scherpen. Tessels verloor de nodige tijd in gevecht met Kevin Wahr om de tiende plaats, maar toen hij eenmaal er voorbij was kwam de Yamaha-coureur ook iets dichterbij de rijders voor hem. Het lukte niet meer om de aansluiting te vinden en Tessels finishte als tiende. De tweede race werd al snel afgebroken vanwege een crash. Toen de rijders in de pits stonden begon het te regenen, waardoor de herstart werd verreden op een natte baan. Veel rijders gingen onderuit in deze lastige omstandigheden. Tessels bleef zitten en stuurde naar een mooie vierde plaats, waarbij hij vanwege een gastrijder voor hem punten scoorde voor een derde plaats. Met deze resultaten is Tessels als zesde geëindigd in de IDM Supersport 600 eindstand.

Wayne Tessels: ‘We hebben het seizoen af kunnen sluiten met een mooi resultaat in de tweede race. Het was geen makkelijk weekend. Ik had nog niet eerder met een Supersport op Hockenheim gereden en door de natte eerste dag hadden we een grote achterstand. Gedurende het weekend heb ik mij constant weten te verbeteren. De tweede race op de natte baan was erg tricky, maar ik denk dat we daar het maximale uit hebben gehaald met de vierde plaats, waarbij ik derde werd voor de punten. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk gedurende het hele seizoen!’