Tessels moet planning aanpassen na uitstellen van 24H Le Mans

Tessels moet planning aanpassen na uitstellen van 24H Le Mans

Helaas moet Wayne Tessels zijn raceplanning aanpassen, nadat bekend is geworden dat de 24H van Le Mans niet doorgaat op 17 en 18 april vanwege de huidige coronasituatie in Frankrijk. Er wordt door de World Endurance organisatie gezocht naar een andere datum, maar het is al wel duidelijk dat de 8 uur van Oschersleben op 23 mei nu als eerste race op de WK-kalender staat.

Het was flink een domper voor het RAC41 ChromeBurner team, net als de andere WK-teams, dat de 24H van Le Mans niet op zijn oorspronkelijke datum verreden zal worden. Het Franse Honda team had een goede voorbereidingsperiode achter de rug en was met hun rijders Wayne Tessels, Grégory Fastré en Chris Leesch klaar voor deze beroemde langeafstandswedstrijd. De FIM heeft in overleg met de organisatie en lokale autoriteiten besloten dat het vanwege de huidige coronasituatie in Frankrijk niet verantwoord is om op dit moment de 24uurs race te laten verrijden.

Er wordt momenteel naar een andere data gezocht voor de WK-race in Le Mans. Het is wel duidelijk dat de 8 uur van Oschersleben, die gepland staat op zondag 23 mei, nu als eerste WK Endurance wedstrijd op het programma staat. Het RAC41 ChromeBurner team is achter de schermen druk bezig om hun trainingsprogramma aan te passen ter voorbereiding op de race in Duitsland. Tessels zou donderdag 8 april testen met zijn eigen Honda CBR1000RR Fireblade op het TT Circuit Assen, maar besloot deze trainingdag vanwege de extreem koude baantemperaturen te cancelen. In de komende maand zal Tessels nog wel diverse trainingsdagen gaan rijden met zijn eigen Honda, om zo ook goed in het ritme te blijven.

Wayne Tessels: “Het is natuurlijk balen dat de 24H van Le Mans niet komende week verreden gaat worden. We waren er klaar voor, maar het is helaas niet anders. Dit zorgde er wel voor dat we onze planning en ook die van het team volledig moeten aanpassen. We zijn momenteel druk bezig om in de komende weken nog wat extra trainingsdagen te plannen. We blijven absoluut niet stilzetten en we gaan dan ook zorgen dat we perfect voorbereid aan de race in Oschersleben kunnen beginnen!”