Tessels na sterke trainingsweek klaar voor de Bol d’Or

Tessels na sterke trainingsweek klaar voor de Bol d’Or

Wayne Tessels en zijn RAC41 ChromeBurner teamgenoten zijn helemaal klaar voor de Bol d’Or 2022. De coureur uit Lopik sloot de tweede kwalificatie als snelste Superstock coureur van zijn groep af. In gecombineerde uitslag eindigde RAC41 ChromeBurner als vijfde Superstock team, waarmee het Franse Honda team zaterdagmiddag 15:00 uur als zeventiende overall aan de 24uurs race op Paul Ricard mag beginnen.

Dinsdag begon de trainingsweek voor de Bol d’Or op Paul Ricard. Wayne Tessels komt samen met Chris Leesch, Jonathan Hardt en vierde rijder Joseph Foray uit voor RAC41 ChromeBurner in de Superstock klasse tijdens deze laatste ronde van het WK Endurance seizoen 2022. De eerste trainingsdag (dinsdag) gebruikte Tessels om weer te wennen aan de Honda en het juiste ritme te vinden. Dat lukte goed en ook de andere rijders voelden zich thuis op de motor, waardoor het team met vertrouwen aan de officiële vrije trainingen en kwalificaties kon beginnen. De start van deze vrije training liep veel vertraging op, omdat de organisatie van het evenement niet alles op orde had. Uiteindelijk kon er wel getraind worden, maar minder lang. Voor Tessels verliep deze training goed en hij zette de snelste tijd van zijn team.

Door het gebrek aan rijtijd koos RAC41 ChromeBurner ervoor om de eerste kwalificatie als een soort vrije training te gebruiken. Alle rijders gingen met dezelfde band de baan op om vooral aan het raceritme te werken. Tessels kwam als derde na Leesch en Hardt in actie en was opnieuw het snelste van zijn team. De Nederlander klokte een zesde tijd van zijn groep in de Superstock klasse. Na een avondtraining was het vrijdagmorgen tijd voor de beslissende (tweede) kwalificatie, die de startgrid voor de race zou bepalen. RAC41 ChromeBurner begon met een Leesch die met een 1’55.4 een achtste tijd in de Superstock categorie klokte. Vervolgens was het de beurt aan Hardt die met een 1’56.7 een elfde tijd noteerde. Tessels reed een sterke sessie en was met 1’55.6 de allersnelste Superstock coureur van zijn groep. In de gecombineerde uitslag staat RAC41 op een vijfde plaats in de Superstock klasse en mag het Franse Honda team als zeventiende overall aan de Bol d’Or beginnen.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur gaat de 24 uurs race van start. De Bol d’Or is live te zien op Eurosport – afgewisseld op kanaal 1 en 2 – en via de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “Het is een goede trainingsweek geweest. Ik voel mij erg lekker op de motor. Mijn ritme en die van mijn teamgenoten is goed. In de tweede kwalificatie heb ik een nieuw persoonlijk record op Paul Ricard gereden. Een ronde later zat er nog wel iets meer in, maar toen raakte ik bijna de voorkant kwijt. Maar die ene snelle ronde is niet het belangrijkste. Mijn ritme en die van mijn teamgenoten over meerdere ronden is erg goed, en daar gaat het om in een race over 24 uur. Ik denk dat we er echt klaar voor zijn om te gaan voor een goed resultaat. Ik kijk enorm uit naar de race!”