Tessels met een overwinning naar de Bol d’Or

Wayne Tessels kende een uitstekende generale voor de Bol d’Or. Op het TT Circuit Assen wist de coureur uit Lopik met de Druijff Racing Kawasaki zijn zevende Dutch Superbike overwinning van het seizoen te scoren. Nu gaat Tessels zich opmaken voor de Bol d’Or, de 24uurs WK Endurance race waar hij met RAC41 ChromeBurner aan zal deelnemen.

Zaterdag 10 september kwam Wayne Tessels voor Druijff Racing Kawasaki in actie op het TT Circuit Assen voor de negende race van het Dutch Superbike seizoen. Tessels begon als kampioenschapsleider aan het evenement met een voorsprong van 16 punten op de nummer twee. De Kawasaki-coureur noteerde na twee kwalificaties de snelste tijd en mocht daardoor vanaf pole position vertrekken. Tessels pakte na de start ook gelijk de leiding, maar zijn grootste rivaal in de titelstrijd – Toine Gierkink – kon hem volgen. Het lukte Tessels om de race te controleren, waarbij hij constant aan de leiding reed. Na tien ronden kwam de coureur uit Lopik als eerste over de finish. Het betekende zijn zevende zege uit negen Dutch Superbike races in 2022. Tessels heeft nu een voorsprong van 21 punten in het kampioenschap en er zijn nog drie races te gaan. De volgende Dutch Superbike wedstrijd staat gepland op zaterdag 24 september in Assen.

Maar eerst gaat Tessels zich opmaken voor de Bol d’Or, een 24uurs race voor het WK Endurance die komend weekend op het Franse circuit van Paul Ricard op het programma staat. RAC41 ChromeBurner heeft goede herinneringen aan het evenement, want vorig jaar werd een prachtige tweede plaats in de Superstock klasse gescoord. Gregory Fastré is nog niet hersteld van zijn crash in Le Mans en hij wordt vervangen door Jonathan Hardt, die samen met Tessels en Chris Leesch het RAC41 ChromeBurner team gaat vormen. Hardt is een ervaren en snelle rijder, die vorig jaar de Bol d’Or met zijn team wist te winnen. Het Franse Honda team en de rijders zijn klaar voor de laatste WK Endurance race van het seizoen 2022. Na diverse trainingsdagen gaat de 24uurs race zaterdagmiddag om 15:00 uur van start. De wedstrijd zal live worden uitgezonden via Eurosport en de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “We hebben weer een overwinning en 25 punten in de pocket. In de race kon ik niet bij Toine wegrijden, maar hij kwam mij ook niet voorbij. Met de overwinning zijn weer iets verder uitgelopen in het kampioenschap en met nog drie races te gaan staan we er goed voor. Het was een prima weekend, maar voor de volgende race gaan we proberen nog iets te vinden om de rondetijden nog wat aan te scherpen. Zondag reis ik door naar Paul Ricard voor de Bol d’Or, de laatste WK Endurance race van het seizoen. Vorig jaar stonden we op het podium daar en dat is nu ook het doel. Als team zijn we er klaar. Met Jonathan Hardt naast Chris en mij hebben we er een snelle teamgenoot bij. Ik voel mijzelf erg goed en fit, dus ik kijk er mega naar uit om met RAC41 ChromeBurner weer aan de slag te gaan. We houden jullie uiteraard op de hoogte!”

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie