Maximale punten voor Tessels tijdens IDC driedaagse

Maximale punten voor Tessels tijdens IDC driedaagse

Wayne Tessels heeft maximaal gescoord tijdens de IDC driedaagse op het TT Circuit Assen. In beide races had de Druijff Racing Kawasaki coureur mooie gevechten met gastrijder Tom Edwards. In de eerste race kwam Tessels als winnaar over de finish. Een dag later werd hij tweede, maar scoorde wel het volle puntentotaal. Met zijn sterke uitslagen heeft Tessels zijn leidende positie in het kampioenschap vergroot tot zestien punten.

Na de zomerstop werd afgelopen weekend het Dutch Superbike seizoen hervat tijdens de IDC driedaagse op het TT Circuit Assen. Tijdens dit evenement stonden er twee races op het programma. Wayne Tessels begon als kampioenschapsleider aan het evenement met een voorsprong van zes punten op de nummer twee. Tijdens het evenement kreeg Tessels ook tegenstand van een snelle gastrijder in de vorm van Tom Edwards. Na de trainingen had de coureur uit Lopik zich als tweede achter Edwards gekwalificeerd voor de races.

Voor de tweede dag werd er nog wat aangepast aan de afstelling van de Kawasaki ZX-10R en dat leverde een goed resultaat op. In de warm up was Tessels al sneller dan zijn kwalificatietijd. In de eerste race reden Tessels en Edwards ruim weg bij de rest van het veld. In de eerste helft van de race waren er veel positiewisselingen. Het plan van Tessels was om in de slotfase in de aanval te gaan, maar toen het duo een aantal achterblijvers naderden besloot de Druijff Racing Kawasaki coureur om eerder toe te slaan. Met nog vier ronden te gaan nam Tessels de leiding over en stond deze niet meer af. Edwards scoorde als gastrijder geen punten, waardoor Tessels zijn grootste concurrent voor de titel Toine Gierkink – op plaats drie – punten scoorde voor de tweede positie.

Zondag aan het einde van de middag stond de tweede race op het programma. Tessels pakte kopstart en reed aan de leiding toen in de derde ronde een rode vlag situatie kwam vanwege een oliespoor. Er volgde een herstart over zes ronden. Deze keer pakte Edwards de leiding en wist hij weg te rijden bij Tessels, mede doordat de rijder uit Lopik tijd verloor bij het bijstellen van zijn rem. In het tweede deel van de korte sprintrace wilde Tessels met het oog op het kampioenschap geen onnodige risico’s nemen. De Kawasaki-coureur kwam als tweede – ruim voor zijn vaste Dutch Superbike collega’s – over de finish. Omdat gastrijder Edwards buiten mededinging reed, pakte Tessels opnieuw het volle puntentotaal. Hierdoor heeft de 28-jarige coureur afgelopen weekend zijn voorsprong van zes naar zestien punten vergroot in het kampioenschap.

In totaal staan er nog vier Dutch Superbike races – verdeeld over drie evenementen – op de kalender. De eerstvolgende wedstrijd staat zaterdag 10 september gepland op het TT Circuit Assen. Aansluitend zal Tessels doorreizen naar Frankrijk, waar hij met RAC41 ChromeBurner gaat deelnemen aan de Bol d’Or, een 24uurs WK Endurance wedstrijd op het circuit van Paul Ricard.

Wayne Tessels: “Het was overall een hartstikke goed weekend in Assen. Na de zomerstop kon ik weer snel vriendjes worden met de Kawasaki. Ook wisten we gedurende het weekend nog wat te vinden wat mij een beter gevoel op de motor gaf. Ik vind het belangrijk dat we ook op dat punt voortuitgang blijven. Het was mooi dat er een snelle en ervaren rijder als Tom Edwards meedeed. Zeker de eerste race was een mooi gevecht. In de tweede race verloor ik wat tijd toen ik de rem ging bijstellen en per ongeluk de pitlimiter aantikte. Later geen onnodige risico’s genomen, omdat Edwards niet voor de punten reed. We hebben een dubbele overwinning gescoord voor de punten en daarmee zijn weer wat verder uitgelopen in het kampioenschap. Ik wil het team en mijn sponsoren bedanken.”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie