Tessels met Druijff Racing Kawasaki keurig derde in 7 uur van Assen

Wayne Tessels is met Druijff Racing Kawasaki na een goede en constante race als derde geëindigd in de 7 uur van Assen. Tijdens de jaarlijkse endurance race van het IDC vormde Tessels een team met Erwin Druijff, Alexander Klaassen en Nigel Walraven.

Zaterdag 9 juli werd de 7 uur van Assen verreden, een endurance race georganiseerd door het International Dutch Championship (IDC). Wayne Tessels kwam met Druijff Racing Kawasaki aan de start en had als teamgenoten Alexander Klaassen, Nigel Walraven en Erwin Druijff. In de ochtend werden de kwalificaties verreden waarin Druijff Racing Kawasaki zich keurig als tweede plaatste voor de race. In totaal stonden er maar liefst 56 teams aan de start met daarbij naast Tessels ook meer rijders uit het WK Endurance.

Om 11:30 uur begon de wedstrijd met een Le Mans start waarbij de rijders over het circuit moeten rennen naar hun motoren om vervolgens de race te beginnen. De race werd verreden onder goede weersomstandigheden. Tessels verzorgde de start voor Druijff Racing Kawasaki en kwam als eerste van de plek. Drie rijders bleven in de openingsfase vooraan bij elkaar. Toen er eenmaal achterblijvers in beeld kwamen en diverse pitstops werden gedaan viel de top wat uit elkaar.

Druijff Racing Kawasaki kwam op de derde plaats te rijden. Tessels deed de meeste stints voor het team, terwijl zijn teamgenoten tussendoor ook regelmatig in actie kwamen. Na een aantal uur hadden de voorste twee teams wat voorsprong gepakt. Druijff Racing Kawasaki had op dat moment ook al een mooie voorsprong opgebouwd ten opzichte van de vierde plaats en verder. Het team bleef constant rijden waardoor zij om 18:30 uur na 228 ronden gereden te hebben keurig als derde de finishlijn passeerden en de endurance wedstrijd op het podium mochten afsluiten.

De volgende ronde van het Dutch Superbike kampioenschap vindt plaats in het weekend van 19 t/m 21 augustus op het TT Circuit Assen, waarbij er tijdens de IDC driedaagse twee wedstrijden worden verreden.

Wayne Tessels: “De 7 uur van Assen is een hartstikke leuk evenement. Er stonden heel veel teams met veel niveauverschil aan de start. Dat was wel iets om rekening mee te houden. Dat merkten we gelijk al in de kwalificatie, aangezien je iedere ronde zeker vier rijders moest inhalen en het daardoor niet mogelijk was om super rondetijden te rijden. De start van de race mocht ik doen. Ik pakte kopstart en we wisten al snel met drie teams weg te rijden. Gedurende de race bleek dat we als team niet het tempo hadden om een aanval te doen op plek één of twee. Ik heb veel gereden in de race en veel meters op de motor gemaakt. Nu hebben we een paar weken zomerstop en ik denk dat deze derde plaats als team een mooi resultaat is om de eerste seizoenshelft mee af te sluiten.”

Foto credit: Ad Kievit