Winst en teleurstelling voor Tessels op de Nürburgring

Winst en teleurstelling voor Tessels op de Nürburgring

Wayne Tessels was de snelste Dutch Superbike coureur op de Nürburgring. Dit leverde de Druijff Racing Kawasaki coureur pole position en een overtuigende zege in de eerste race op. In de tweede race ging Tessels als koploper van een groepje van drie de slotronde in, maar toen begon de motor te stotteren. Hierdoor zat er niet meer in dan een derde plaats.

In het weekend van 1 t/m 3 juli kwam Wayne Tessels in actie op de Nürburgring in Duitsland voor de vijfde en zesde race van het Dutch Superbike seizoen. Op het Duitse circuit in de Eifel had Tessels al tien jaar niet gereden. Toch was de coureur uit Lopik met zijn Kawasaki ZX-10R het snelste in de trainingen, waardoor hij vanaf pole position mocht vertrekken in de races. Gedurende de trainingen wist Tessels zich telkens goed te verbeteren.

In de eerste race pakte Tessels in de eerste bocht gelijk de leiding nadat een andere rijder zich verremde en rechtdoor schoot. Vervolgens wist de Druijff Racing Kawasaki een goed tempo te vinden en weg te rijden bij de concurrentie. In de zevende ronde kwam er een rode vlag en werd de race vroegtijdig beëindigd. Tessels was op dat moment al bijna zes seconden voorsprong opgebouwd en werd tot winnaar uitgeroepen.

Voor de tweede race werden er nog wat aanpassingen aan de motor gedaan, maar dit pakte niet goed uit. Tessels was veel aan het glijden, maar kon zich wel handhaven in de kopgroep van drie rijders. Tessels ging als leider de slotronde in en reed nog op de eerste plek toen de motor begon te haperen. Er bleek te weinig brandstof aan boord te zijn, waardoor Tessels tijd verloor en niet meer voor de winst kon gaan, maar slechts derde werd. Uiteraard baalden coureur en team enorm. Tessels gaat nog steeds aan de leiding in het kampioenschap met een voorsprong van zes punten op de nummer twee.

Komend weekend – zaterdag 9 juli – staat er een bijzonder evenement op het programma. De 7 uur van Assen georganiseerd door het IDC. Tessels zal met Druijff Racing Kawasaki deelnemen aan deze endurance race met Alexander Klaassen en Erwin Druijff als teamgenoten. De race gaat om 11:30 uur van start en zal om 18:30 uur eindigen. Het evenement is gratis te bezoeken en er is ook vrije entree op de paddock.

Wayne Tessels: “Erg leuk dat de Nürburgring op de IDC kalender staat, want het is een super mooie baan. Tijdens de trainingen en eerste race hebben we goede stappen gemaakt en een mooie overwinning gescoord. Voor de tweede race nog wat aanpassingen gedaan, maar dat pakte niet goed uit. De motor was erg aan het glijden. Toch kon ik als koploper de laatste ronde in en had het gevoel tot het goed ging komen, totdat de motor begon in te houden in het laatste deel van het circuit. Nog wel derde kunnen worden, maar we hebben de overwinning verloren en dat is natuurlijk mega zuur.”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie