Tessels scoort dubbele Dutch Superbike zege in Oschersleben

Tessels scoort dubbele Dutch Superbike zege in Oschersleben

Een uitstekend weekend voor Wayne Tessels tijdens de Dutch Superbike ronde in Oschersleben. De Druijff Racing Kawasaki coureur kwalificeerde zich op pole position en wist beide races met ruime voorsprong te winnen, waardoor Tessels nu ook de leiding in het kampioenschap in handen heeft.

Na het avontuur tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps kwam Wayne Tessels afgelopen weekend (17 t/m 19 juni) in actie op het circuit van Oschersleben. Deze keer met Druijff Racing Kawasaki in het Dutch Superbike kampioenschap. Tijdens dit driedaagse evenement stonden er twee races op het programma, de derde en vierde van het seizoen 2022. Tessels was over de eerste dag niet tevreden over zijn gevoel met de motor. Maar door goede samenwerking met het team werd op de tweede dag een flinke stap voorwaarts gemaakt. Dit resulteerde erin dat Tessels zijn ronde tijd in de tweede kwalificatie met twee seconden wist te verbeteren en zo vanaf pole position mocht vertrekken tijdens de wedstrijden.

Tijdens de eerste race – die op zaterdagmiddag werd verreden – kwam de Druijff Racing Kawasaki coureur uitstekend van de plek. Tessels reed gelijk aan de leiding en wist in de openingsronde al twee seconden weg te rijden van de rest van het veld. Iedere ronde wist de coureur uit Lopik zijn voorsprong te vergroten. Na dertien ronden kwam Tessels als winnaar over de finish. Het verschil met de nummer twee was maar liefst elf seconden. Met deze tweede zege van het seizoen pakte Tessels tevens de leiding in het kampioenschap.

Zondagmorgen stonden de Dutch Superbike coureurs op de grid voor de start van de tweede race. Tessels pakte opnieuw kopstart. Net als in de eerste race was zijn tempo beter dan die van zijn collega’s. De Kawasaki-coureur sloeg een gaatje, die gedurende de race steeds groter werd. Na dertien ronden kwam Tessels opnieuw als eerste over de finish. Deze keer met een voorsprong van zeven seconden op de nummer twee. Door zijn dubbele zege in Oschersleben heeft Tessels nu een voorsprong van tien punten op de nummer twee in het Dutch Superbike klassement.

De volgende Dutch Superbike ronde van het International Dutch Championship (IDC) staat gepland van 1 t/m 3 juli op de Nürburgring in Duitsland. Dan staan er opnieuw twee wedstrijden op het programma.

Wayne Tessels: “Het was een erg goed weekend voor ons. We begonnen wat moeizaam op vrijdag, maar het team heeft uitstekend werk verricht om de motor te verbeteren. Hierdoor kon ik in Q2 en in de races een veel beter tempo rijden. De pole position en twee overwinningen zijn natuurlijk perfect. Over twee weken gaan we naar de Nürburgring, een circuit waar ik al lang niet ben geweest. We gaan ervoor om daar deze resultaten te herhalen!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie