Tessels zevende tijdens IDM in Most

Tessels zevende tijdens IDM in Most

De IDM ronde op het circuit van Most in Tsjechië werd verreden onder wisselende omstandigheden, wat het voor de rijders niet makkelijk maakte om een goede afstelling te vinden voor de races. Tijdens de IDM Supersport 600 wedstrijden stuurde Wayne Tessels zijn Yamaha R6 naar een zevende en achtste plaats.

De eerste trainingsdag van het IDM evenement in het Tsjechische Most werd verreden onder warme weersomstandigheden. Wayne Tessels was redelijk tevreden na afloop van deze dag. De SWPN coureur klokte een zevende tijd. Wel waren er nog punten die verbeterd konden worden aan de combinatie tussen coureur en motor. Het positieve was dat Tessels en het team wisten in welke richting ze het moesten zoeken qua afstelling. Echter kregen ze daar weinig kans voor om dit te testen tijdens de kwalificaties, aangezien de weersomstandigheden verre van ideaal waren. In de eerste kwalificatie op een opdrogende baan zette Tessels een tiende tijd. Voor de tweede kwalificatie was het harder gaan regenen en had het voor Tessels ging zin om naar buiten te gaan.

Tijdens de racedag was het droog. Van de vierde startrij wist Tessels in de eerste race al snel wat plaatsen te winnen en zo kwam hij een groep terecht die vocht voor de vierde plaats in de wedstrijd. In de loop van de race kwam er een splitsing en na een stèrke slotfase wist Tessels het duel om de zevende plaats te winnen. Voor de tweede race voerde het team een aantal veranderingen door aan de voorkant van de motor. Dit gaf Tessels aan het begin van de race een beter gevoel en zat hij er goed. In het tweede moest de Yamaha R6 rijder zijn tempo iets laten zakken en kwam hij als achtste over de eindstreep.

Tessels gaat zich nu opmaken voor zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit. In het weekend van 6 t/m 8 september rijdt de 25-jarige coureur twee IDM Supersport races in Assen. Tessels wil dan uiteraard vlammen en gaan voor een mooi resultaat voor eigen publiek!

Wayne Tessels: ‘We begonnen vrijdag redelijk goed. Er zat meer in en we wisten waar we moesten verbeteren. Het was jammer dat het voornamelijk nat was in de kwalificaties, omdat we de ingezette lijn niet konden testen. Ik denk dat we twee goede races hebben gereden. In de eerste race was het tweede deel goed, waarbij ik het duel voor plaats zeven won. Voor de tweede race hebben we wat veranderingen doorgevoerd aan de voorkant en dat gaf mij met een volle tank een beter gevoel. Aan het einde kon ik het tempo niet vasthouden en werd ik achtste. Gezien de omstandigheden denk ik dat dit het maximale was. Ik kijk nu al erg uit naar mijn thuisraces in Assen en hoop voor eigen publiek een mooi resultaat te behalen!’