Lastig weekend voor Tessels in Schleiz

Lastig weekend voor Tessels in Schleiz

Schleiz is typisch zo’n circuit waar de baankennis erg belangrijk is. Dat ondervond ook Wayne Tessels tijdens raceweekend in de IDM Supersport 600 klasse met een elfde plaats in beide races. De top-twaalf zat gedurende het weekend erg dicht op elkaar.

De Schleizer Dreieck was relatief nieuw voor Wayne Tessels toen hij begon aan het raceweekend aldaar. De meeste concurrenten in de IDM Supersport klasse hadden al veel ervaring op deze semi-permanente baan, dus het was voor Tessels belangrijk om de achterstand ten opzichte van deze rijders zo snel mogelijk te verkleinen. De SWPN Yamaha-coureur maakte constant progressie gedurende de trainingen, die verreden werden onder zeer warme omstandigheden. Uiteindelijk was Tessels tevreden over zijn tijd in de kwalificatie, alleen stemde de twaalfde startplaats niet tot tevredenheid. De onderlinge verschillen waren echter zeer klein.

De positie op de vierde startrij zorgde er wel mede voor dat Tessels de aansluiting met de kopgroep verloor in de eerste race. In de hectiek van de eerste ronde en door wat strubbelingen met andere rijders kwam de 25-jarige coureur in de tweede groep terecht. Tessels wist zich naar voren te knokken en eenmaal vooraan in deze groep liet hij ook zien dat hij rondetijden kon draaien die gelijk waren aan de kopgroep. Tessels kwam als elfde over de finish. Het plan voor de tweede race was duidelijk; gelijk aanhaken bij de rijders die voor hem op de grid stonden. In de eerste ronde moest Tessels in het gedrang gelijk even van zijn gas af, waardoor het plan niet uitkwam. Na vijftien ronden eindigde Tessels opnieuw als elfde.

Wayne Tessels: ‘Ik wist van te voren het een uitdaging ging worden in Schleiz, aangezien het een lastig circuit is en ik nog weinig baankennis had. Vrijdag op zaterdag zeker wel een goede stap gemaakt, maar de startplaats was niet goed. De top-twaalf stond heel dichtbij elkaar in de trainingen en ik zat net aan de verkeerde kant van deze groep. Voor mij zijn de eerste ronden altijd wel een uitdaging en zeker in dit gedrang. Uiteindelijk twee keer elfde geworden en daar zijn we natuurlijk niet tevreden mee. Maar we moeten vooruitkijken en zorgen dat we in Most betere resultaten behalen!’

Nu gaat Tessels zich opmaken voor de volgende nieuwe uitdaging op het circuit van Most, waar over twee weken (9 t/m 11 augustus) de volgende IDM Supersport wedstrijden op het programma staan. Om daar optimaal aan de start te verschijnen gaat Tessels met SWPN komend weekend testen op het Tsjechische circuit.