Top vijf klassering voor Tessels in Zolder

Top vijf klassering voor Tessels in Zolder

Wayne Tessels stond binnen de top-vijf na alle IDM Supersport trainingen op het circuit van Zolder. Ook in de eerste race scoorde de SWPN-coureur een vijfde plaats, al stemde hem dat niet tot volle tevredenheid. De tweede race werd gecancelled vanwege een groot oliespoor. 

Wayne Tessels had het tijdens de test al erg naar zijn zin op het voor hem nieuwe circuit van Zolder en dat was tijdens de eerste trainingsdag niet anders. De 25-jarige coureur noteerde de snelste tijd in de eerste vrije training en was keurig tweede na de tweede vrije training. Tijdens de kwalificaties kwamen de andere snelle rijders ook op stoom en waren de verschillen aan de top gering net als tijdens de voorgaande evenementen. Tessels klokte een vijfde tijd na twee kwalificaties, waarbij hij slechts 0.047 seconde tekort kwam voor een plaats op de eerste startrij.

Zaterdagmiddag werd de eerst race verreden, waarbij Tessels goed van de plek kwam. In de openingsfase lag het tempo van Tessels niet hoog genoeg, waardoor hij twee plaatsen verloor en duurde het iets te lang voordat hij zich weer wist op te werken naar de vijfde plaats. In het tweede deel van de race kwam Tessels goed in zijn ritme en reed hij gelijkwaardige rondetijden als de kop. Het was alleen niet meer mogelijk om het gat van een aantal seconden weer dicht te rijden. Na veertien ronden kwam Tessels als vijfde over de finish.

Het doel voor de tweede race was duidelijk; het tempo moest omhoog in de eerste ronden. Helaas kreeg Tessels daar niet de kans voor. Voorafgaand aan de tweede IDM Supersport race hadden de zijspannen een groot oliespoor over een groot deel van de baan achtergelaten. Het was daarom te gevaarlijk om te gaan racen, waardoor de organisatie in overleg met de rijders besloot om de tweede race te cancellen. Nu heeft Tessels een maand rust tot de volgende IDM ronde. De volgende IDM Supersport wedstrijden zijn van 26 t/m 28 juli op het circuit van Schleiz in Duitsland.

Wayne Tessels: ‘Tijdens de test vond ik het circuit van Zolder al een mooie baan om op te rijden en vanaf de eerste training hadden we gelijk de snelheid. Ik kwam net tekort om mij op de eerste startrij te kwalificeren. In de eerste race heb ik het laten liggen in het eerste deel, maar later in de race lag mijn tempo gelijk aan de kop. Ik keek dan ook erg uit naar de tweede race, maar vanwege het oliespoor ging deze niet door. Nu moeten we vooruitkijken en over een maand wacht de volgende uitdaging in Schleiz.’