Tweede plaats voor Tessels in lastige condities

Tweede plaats voor Tessels in lastige condities

Wayne Tessels nam geen onnodige risico’s tijdens de Dutch Superbike race van zaterdag 24 september op het TT Circuit Assen. Het waren tricky condities, omdat het tijdens de race aan het miezeren was. Tessels finishte als tweede en scoorde daarmee belangrijke punten voor de titelstrijd.

Een week na zijn geweldige zege met RAC41 ChromeBurner in de Bol d’Or kwam Wayne Tessels weer in actie met Druijff Racing Kawsaki in de Dutch Superbike klasse op het TT Circuit Assen. De coureur uit Lopik begon aan het evenement als kampioenschapsleider met 21 punten voorsprong op de nummer twee. Tijdens de eerste kwalificatie was het typisch “Assen weer”. Op een half natte baan was het een lastige sessie om een goede rondetijd te zetten. Tijdens de tweede kwalificatie was het wel droog. Ondanks dat Tessels niet tevreden was over zijn rondetijd en kampte met problemen met de koppeling en grip, wist hij zich nog wel als tweede te kwalificeren voor de race.

Voor de race was de baan droog genoeg om op slicks van start te gaan. Tessels pakte kopstart, maar daarna werden de condities steeds lastiger omdat het opnieuw begon te miezeren. De Kawasaki-coureur wilde geen onnodige risico’s nemen. Er bleven vooraan zo’n 4 tot 5 rijders bij elkaar. Tessels viel even terug naar een derde plek, maar kwam daarna weer naar voren. De 28-jarige coureur deed een aanval voor de eerste positie in de Strubben. Deze mislukte en daardoor onstond er een klein gaatje met leider en titelconcurrent Toine Gierkink. In de slotfase besloot Tessels om geen onnodige risico’s meer te nemen en de tweede plek naar huis te rijden.

Er staan nog twee Dutch Superbike races op de kalender, die beiden zaterdag 8 oktober worden verreden op het TT Circuit Assen. Tessels begint aan de seizoensfinale met een voorsprong van 16 punten in het kampioenschap op Gierkink.

Wayne Tessels: “Het was een enerverende dag met typisch Assen weer. Constant was het een beetje aan het regenen, waardoor we nauwelijks op een droge baan hebben gereden. In de race waren de condities erg tricky en was een foutje zo gemaakt. Ik besloot dan ook om niet te veel risico’s te nemen. Ik deed nog een aanval voor de eerste plaats, maar Toine gooide het gat dicht en toen was er een gaatje. Maar een tweede plaats in deze condities en met deze situatie in het kampioenschap is gewoon goed. Op naar de seizoensfinale van 8 oktober!”

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie