Tessels pakt in stijl de Dutch Superbike titel 2022

Wayne Tessels is Dutch Superbike kampioen 2022! Tijdens de seizoensfinale op het TT Circuit Assen wist de Druijff Racing Kawasaki coureur pole position te pakken en beide races op zijn naam te schrijven, waardoor hij in stijl de titel wist te pakken.

Zaterdag 8 oktober werd de seizoensfinale van het International Dutch Championship (IDC) verreden op het TT Circuit Assen. Voor Wayne Tessels een spannende dag, want hij begon aan de racedag als leider in het kampioenschap met 16 punten voorsprong op nummer twee Toine Gierkink. De laatste wedstrijddag van het seizoen 2022 bestond uit één kwalificatie en twee Dutch Superbike races. In de kwalificatie was het mede door een aantal Code 60 situaties en een groot startveld lastig om tot een goede rondetijd te komen. Toch slaagde Tessels daar het beste in, want hij wist pole position te pakken voor laatste races van het seizoen.

In de eerste race pakte Wayne kopstart en kreeg titelconcurrent Gierkink achter zich aan. Tessels wist de race – ondanks druk van achteren – te consolideren en kwam na tien ronden als eerste over de finish. Een belangrijke zege, waarmee met een voorsprong van 21 punten aan de slotrace van 2022 kon beginnen. In de tweede race kwam Tessels opnieuw het beste van de plek, maar nam Gierkink in de eerste ronde de leiding over. Voor de coureur uit Lopik was dat geen probleem, want een tweede plaats was ook ruim voldoende om kampioen te worden. Tessels besloot om zijn concurrent te volgen en in de laatste ronde toe te slaan. Met een geslaagde inhaalactie in de slotronde wist Tessels zijn tweede zege van de dag te scoren en de Dutch Superbike titel 2022 veilig te stellen.

Wayne Tessels: “Vrijdag hadden we een hele goede trainingsdag en we waren dit jaar nog niet zo snel in Assen geweest. Tijdens de racedag was het belangrijkste om punten te pakken en kampioen te worden. Na de winst in de eerste race reed ik lang tweede in de tweede race. Het tempo lag niet heel hoog en ik besloot om in de slotfase toe te slaan. Het was voor de titel niet nodig om te winnen, maar het is wel mooi om het kampioenschap te pakken met een overwinning. Ik denk dat we dit jaar hebben laten zien dat we de sterkste waren en daarom ook verdiend de titel gepakt. Dat geeft een goed gevoel! Ik wil het team, Kawasaki Nederland en mijn sponsoren bedanken!”