Tessels verlengt contract met ChromeBurner RAC41 Honda in WK Endurance

Tessels verlengt contract met ChromeBurner RAC41 Honda in WK Endurance

Wayne Tessels is ook in 2023 en 2024 een coureur van ChromeBurner RAC41 Honda in het WK Endurance. Vorig jaar won het Franse Honda team met Tessels, Chris Leesch en Jonathan Hardt de bekende Bol d’Or, een 24 uurs race op Paul Ricard. Komend jaar wil ChromeBurner RAC41 Honda met dezelfde rijderssamenstelling gaan voor meer successen in het wereldkampioenschap.

Wayne Tessels is al jaren een coureur van het Franse Honda team RAC41 in het WK Endurance. Voor 2023 is de teamnaam een klein beetje aangepast en gaan zij van start onder de naam ChromeBurner RAC41 Honda. Titelsponsor ChromeBurner heeft het contract met twee jaar verlengd net als Wayne Tessels die ook in 2023 en 2024 voor het team zal uitkomen. De rijderssamenstelling blijft gelijk aan 2022 toen ChromeBurner RAC41 Honda de Bo d’Or in de Superstock klasse wist te winnen. Dat betekent dat ook Chris Leesch uit Luxemburg en Jonathan Hardt uit Frankrijk aan het team verbonden blijven.

De 2023 WK Endurance kalender bestaat voor de Superstock klasse uit drie 24 uurs races: Le Mans (15-16 april), Spa Francorchamps (17-18 juni) en de Bol d’Or op Paul Ricard (16-17 september). Door de successen van de afgelopen jaren gaat Honda in 2023 nog meer support aan ChromeBurer RAC41 geven. Daarnaast is het Franse team zich achter de schermen zich verder aan het ontwikkelen met onder andere de komst van een eigen werkplaats, een extra technische trailer en ze gaan met Leesch van start in het Franse Superbike kampioenschap om zo nog beter voorbereid aan de WK Endurance evenementen te beginnen. Eind februari gaan Tessels en zijn teamgenoten testen in Spanje en eind maart staat de officiële WK Endurance test in Le Mans op het programma.

Wayne Tessels: “Erg blij om te kunnen melden dat ik in 2023 en 2024 ook in het WK Endurance zal racen voor ChromeBurner RAC41 Honda. Het is in de motorsport vrij bijzonder om twee jaar te verlengen, wat aangeeft hoe goed onze samenwerking is. Na onze zege in de Bol d’Or waren er ook geen redenen om qua rijders veranderingen door te voeren. We hebben als team een uitstekende basis, die door diverse ontwikkelingen alleen nog maar beter gaat worden. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met het team te gaan testen en te gaan voor opnieuw mooi successen in het WK Endurance seizoen 2023!”