Tessels gaat met Druijff Racing Kawasaki voor prolongatie IDC Dutch Superbike titel

Tessels gaat met Druijff Racing Kawasaki voor prolongatie IDC Dutch Superbike titel

Naast het WK Endurance met ChromeBurner RAC41 Honda gaat Wayne Tessels ook verder met Druijff Racing Kawasaki in het International Dutch Championship, afgekort IDC. Tessels werd in 2022 Dutch Superbike kampioen en zal daarom komend motorsportseizoen met nummer 1 aan de start verschijnen.

Om naast de drie WK Endurance races op snelheid te blijven ging Wayne Tessels in het seizoen 2022 een samenwerking aan met Druijff Racing Kawasaki in de IDC Dutch Superbike klasse. Het werd een succesformule. De 28-jarige coureur uit Lopik won op de Kawasaki ZX-10R maar liefst negen van de twaalf races, wat de basis vormde voor de Nederlandse titel. Beide partijen spraken kort na het seizoen al de intentie uit om gezamenlijk verder te gaan en zo is Tessels ook in 2023 één van de Druijff Racing Kawasaki coureurs. Alexander Klaassen is opnieuw de teamgenoot van Tessels in de Dutch Superbike klasse.

Vanwege zijn Nederlandse Superbike titel zal Tessels met nummer 1 de races in 2023 gaan aanvangen. In maart gaat Tessels met Druijff Racing Kawasaki testen in Valencia en zaterdag 8 april zal het Dutch Superbike seizoen 2023 beginnen op het TT Circuit Assen. Naast de Dutch Superbike races zal Tessels met Druijff Racing Kawasaki ook deelnemen aan de 7 uur van Assen en een 6 uurs race op Spa Francorchamps.

Wayne Tessels: “Met Druijff Racing Kawasaki hebben we met negen overwinningen en de Nederlandse Superbike titel een succesvol seizoen 2022 achter rug. Daarnaast bleek het voor mij een ideale aanvulling op mijn races in het WK Endurance met ChromeBurner RAC41 Honda. Naast strijden voor de Dutch Superbike titel en op snelheid blijven voor het WK, is rijden in het IDC ook mooie kans om sponsoren en partners uit te nodigen om te kijken op het TT Circuit Assen. Ik kijk er naar uit om weer met Druijff Racing Kawasaki aan de slag te gaan en we gaan er natuurlijk voor om onze titel te prolongeren!”

Erwin Druijff – teammanager Druijff Racing Kawasaki: “Na een succesvol seizoen met Wayne waarin we kampioen zijn geworden, ben ik blij om aan te kunnen kondigen dat we komend seizoen samen doorgaan. We hebben een titel te verdedigen en daar gaan we voor in hopelijk een mooi en sterk IDC Dutch Superbike kampioenschap!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie