Tessels na geslaagde tests klaar voor het EWC en IDC seizoen

Tessels na geslaagde tests klaar voor het EWC en IDC seizoen

Wayne Tessels kan terugkijken op een goede voorbereiding op zijn motorsportseizoen 2023. Met zowel ChromeBurner RAC41 Honda als Druijff Racing Kawasaki testte Tessels in Valencia. Daarnaast was afgelopen week de Pre Le Mans test voor het WK Endurance, een training ter voorbereiding op 24 uur van Le Mans die 15-16 april op het programma staat. Alle trainingen zijn goed verlopen, waardoor de coureur uit Lopik met vertrouwen aan het raceseizoen kan beginnen.

Wayne Tessels maakte zijn eerste testmeters in februari met ChromeBurner RAC41 Honda op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Tijdens deze test kon de 28-jarige coureur weer het gevoel terug vinden op de WK Endurance motor. Vervolgens was Tessels twee weken later opnieuw in Valencia om met Druijff Racing Kawasaki te trainen. Het was een zeer nuttige test met het Dutch Superbike team. Tijdens de eerste dagen liep Tessels met het Kawasaki team tegen een grens aan, die ze door een aantal goede aanpassingen op de laatste dag wisten te doorbreken. Tessels en Druijff Racing Kawasaki keerden dan ook met een goed gevoel huiswaarts.

Afgelopen week was Tessels in Le Mans. Daar stond de officiële WK Endurance test voor de 24 uurs race op het programma. Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Jonathan Hardt hebben probleemloos kunnen rijden. Ook werden er een aantal positieve dingen gevonden qua afstelling en elektronica, die van pas gaan komen tijdens de eerste WK Endurance race van het seizoen 2023. Ook reed Tessels nog een aantal lange stints, die goed verliepen. In de week van 11 t/m 16 april staat het 24 uurs evenement op de kalender. Daarvoor zal Tessels eerst nog met Druijff Racing Kawasaki in actie komen op het TT Circuit Assen voor de eerste ronde van het Dutch Superbike kampioenschap. Deze race staat gepland op zaterdag 8 april.

Wayne Tessels: “Ik ben erg tevreden over het voorseizoen. In de winter heb ik hard gewerkt om fit te blijven en daar had ik profijt van tijdens de tests met ChromeBurner RAC41 Honda en Druijff Racing Kawasaki. Het is een drukke periode, want voor beide kampioenschappen staan in de komende weken de eerste race op het programma. In de Dutch Superbike zijn we er denk ik klaar voor om mijn nummer 1 te verdedigen. En daarna gaan we direct door Le Mans voor de 24 uur, een evenement waar ik enorm naar uitkijk en waar we willen gaan voor een topklassering!”