Tessels wint Dutch Superbike seizoensopener in Assen

Tessels wint Dutch Superbike seizoensopener in Assen

Wayne Tessels heeft na een spannende strijd de eerste Dutch Superbike race van het seizoen 2023 gewonnen op het TT Circuit Assen. De Druijff Racing Kawasaki rijder sloeg – met een geslaagde inhaalactie – in de laatste ronde toe. Nu gaat Tessels zich opmaken voor de 24 uur van Le Mans met ChromeBurner RAC41 Honda, het WK Endurance evenement die komende week op het programma staat.

Voorafgaand aan de eerste race had Tessels vrijdag nog een trainingsdag op het TT Circuit Assen waar hij al een goed ritme wist op te bouwen. Gedurende de kwalificatiesessies werden er nog wat kleine verbeteringen aan de Kawasaki ZX-10R doorgevoerd, wat tevens resulteerde in een verbetering van Tessels zijn rondetijd. De regerend Dutch Superbike kampioen uit Lopik mocht vanaf pole position starten in de IDC seizoensopener en pakte ook kopstart. Enkel Maik Voorwinden kon Tessels volgen. In de vierde ronde nam Voorwinden de leiding over. Tessels wist dat hij niet weg kon komen en besloot te wachten met zijn aanval tot in de laatste ronde. Na een mooie actie wist Tessels de leiding over te nemen en wist zo de eerste Dutch Superbike race van het seizoen 2023 winnend af te sluiten.

Maandag reist Tessels gelijk door naar Le Mans waar komende week de eerste ronde van het WK Endurance kampioenschap 2023 op het programma staat. Het 24 uurs evenement wordt dinsdag afgetrapt met een trainingsdag. Donderdag en vrijdag zijn de officiële trainingen inclusief de kwalificatiesessies. Zaterdagmidadg om 15:00 uur gaat de race van start. ChromeBurner RAC41 Honda – met coureurs Chris Leesch, Jonathan Hardt en Tessels – begint met veel vertrouwen aan het evenement. Het Franse Honda team wist namelijk de laatste race van vorig jaar – de Bol d’Or – winnend af te sluiten. Na een aantal goede winter tests in Spanje en Le Mans is het team er klaar voor om opnieuw voor een topklassering in de Superstock klasse te gaan.

Wayne Tessels: “Het geeft een goed gevoel om het raceseizoen te starten met een overwinning. Het was een goede voor ons waarin we progressie met de Druijff Racing Kawasaki hebben gemaakt. De strijd in de race met Maik was mooi. Ik merkte al vroeg in de race dat ik niet weg kon komen en besloot daarom te wachten tot de laatste ronde. Nu gaan we door naar Le Mans. ChromeBurner RAC41 Honda heeft deze winter hard gewerkt om de motor nog verder te verbeteren. Tijdens de tests zag het er goed uit en ik voelde mijzelf ook erg goed op de Honda. Ik heb er onwijs veel zin in. De 24 uur van Le Mans is een prachtig evenement en ik heb het gevoel dat we er helemaal klaar voor zijn!”

Foto credit: Jan Timmerman