Tessels klaar om te racen met ChromeBurner RAC41 Honda in Le Mans

Tessels klaar om te racen met ChromeBurner RAC41 Honda in Le Mans

ChromeBurner RAC41 Honda heeft zich als zesde Superstock team en negentiende overall gekwalificeerd voor de 24 uur van Le Mans. De teams kregen tijdens de trainingsdagen van het WK Endurance evenement te maken met zeer wisselende weersomstandigheden. Wayne Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Jonathan Hardt wisten tijdens de sessies een goed gevoel met de motor op te bouwen, waardoor ze zaterdagmiddag met vertrouwen aan de langeafstandsrace kunnen beginnen. 

Deze week staat de eerste ronde van het WK Endurance kampioenschap 2023 op het programma. In de Le Mans wordt de klassieke 24 uurs race verreden. ChromeBurner RAC41 Honda wist het seizoen 2022 af te sluiten met een overwinning tijdens de Bol d’Or. Tevens had het Franse Honda team een goede voorbereiding gedraaid. Het gevoel was dan ook goed toen Wayne Tessels, Chris Leesch en Jonathan Hardt dinsdag aan de trainingsweek begonnen. Het was tijdens de trainingen ‘typisch Le Mans weer’ waarbij korte regenbuien tijdens de sessies zeer regelmatig voorkwamen. Het was dan ook lastig voor de rijders om een goed ritme te vinden in deze constant wisselde omstandigheden. ChromeBurner RAC41 Honda had zo wel de kans om een nieuwe intermediate band van Dunlop te testen. Zowel op een natte als deels natte baan waren Tessels, Leesch en Hardt goed onderweg.

In de eerste kwalificatie had Tessels ook te maken met verraderlijke condities. In het slot van zijn sessie was de baan droog en wist de coureur uit Lopik ondanks veel verkeer een zesde tijd in de Superstock klasse op de klok te brengen. In totaal staan er maar liefst 52 teams aan de start tijdens de 24 uur van Le Mans. Na een geslaagde avondtraining op donderdagavond stond vrijdagmorgen de tweede kwalificatie op het programma. Deze keer was de baan volledig nat, waardoor het niet mogelijk was om rondetijden van de eerste kwalificatie te verbeteren. ChromeBurner RAC41 Honda besloot om geen onnodige risico’s te nemen en binnen te blijven. Dit betekent dat Tessels, Leesch en Hardt zich als zesde Superstock team en negentiende overall hebben gekwalificeerd voor de 24 uur van Le Mans. De verwachting is dat het tijdens de WK Endurance race droog zal zijn.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur gaat de 24 uurs race van start. De wedstrijd wordt bijna volledig – slechts met een enkele onderbreking – live uitgezonden op Eurosport 2. Uiteraard zijn de start en finish live te zien. Daarnaast is de WK Endurance race volledig live te zien via de Eurosport Player en Discovery Plus.

Wayne Tessels: “We hebben ons als zesde Superstock team gekwalificeerd, maar ik denk dat we er beter voor staan. Tijdens de trainingen waren wij alle drie zeer constant in alle weerscondities en dat lukte lange niet alle teams. Het gevoel bij Chris, Jonathan en mij is goed. Helaas hebben we weinig droge rijtijd gehad, maar dat is voor alle teams hetzelfde. Ik denk dat er klaar voor zijn om te racen. Het zal weer een zware – maar hopelijk voor ons ook een mooie – 24 uurs race gaan worden!”