Wayne Tessels werkt toe naar seizoensstart WK Endurance

Wayne Tessels werkt toe naar seizoensstart WK Endurance

Ook in het seizoen 2021 is Wayne Tessels één van de drie vaste rijders van het RAC41 ChromeBurner team in het World Endurance kampioenschap. Het seizoen gaat 17 & 18 april van start met de 24H van Le Mans, die achter gesloten deuren verreden zal worden. In de komende periode zal Tessels met het team zich gaan voorbereiden op deze prestigieuze langeafstandswedstrijd.

Vorig jaar kwam het RAC41 ChromeBurner team sterk voor de dag tijdens de 24H van Le Mans. Na een sterke opmars was het Franse team op de tweede plaats aanbeland in de Superstock klasse, toen de pech helaas toesloeg. De overige races in 2020 werden gecanceld vanwege het bekende virus dat de wereld momenteel in zijn greep houdt. Maar het gevoel met de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade was uitstekend in Le Mans en ondanks het niet kunnen finishen van de race, gaf het optreden veel vertrouwen voor een veelbelovend seizoen 2021.

De WK Endurance kalender 2021van de Superstock-categorie bestaat uit vier grote evenementen; de 24H van Le Mans, de 8 uur van Oschersleben, de Bol d’Or, een 24-uurs race op Paul Ricard en de 12 uur van Estoril. Het is al zeker dat de 24H van Le Mans zonder publiek zal worden verreden. Voor de overige races is het nog niet duidelijk of deze met of zonder publiek zullen zijn. Het RAC41 ChromeBurner team zal dit jaar naast Wayne Tessels bestaan uit de Belg Grégory Fastré en Chris Leesch, een ervaren endurance-rijder afkomstig uit Luxemburg. Ook zijn alle wedstrijden dit jaar weer live te zien op Eurosport en de Eurosport Player.

Ter voorbereiding op het seizoen gaat Tessels met het RAC41 ChromeBurner team 27 en 28 februari testen op het circuit van Alcarras. Half maart gaat de coureur uit Lopik opnieuw naar hetzelfde Spaanse circuit tijdens een training georganiseerd door de KNMV. Het plan van Tessels is om ook een eigen Honda Superbike motor aan te schaffen, waardoor hij ook meer testmeters kan maken op eigen gelegenheid. 30 en 31 maart staat de pre-Le Mans test op het programma als voorbereiding op de eerste WK Endurance race van het seizoen 2021. Begin april zal Tessels met zijn eigen motor ook nog gaan testen op het TT Circuit Assen.

Wayne Tessels: “Het seizoen 2020 was vanwege het coronavirus erg rommelig. Gelukkig kunnen we nu uitkijken naar een nieuw seizoen met een frisse kalender. Tijdens de eerste race met de nieuwe Honda Fireblade was het gevoel heel goed en ik heb dan ook het gevoel dat we er klaar voor zijn om in de top van Superstock kampioenschap mee te strijden. De komende twee maanden gaan we gebruiken om ons volledig voor te bereiden op de 24H van Le Mans. Natuurlijk is het jammer dat het prachtige evenement zonder publiek verreden gaat worden, maar gelukkig is het wel op tv te zien. Daarnaast zijn we van plan om een eigen Superbike motor aan te schaffen, zodat we nog meer kunnen testen. Ik kan dan ook niet wachten om aan de eerste test op Alcarras te beginnen.”