Prachtige trainingsmotor geeft Tessels extra mogelijkheden

Prachtige trainingsmotor geeft Tessels extra mogelijkheden

Wayne Tessels presenteert met trots zijn nieuwe trainingsmotor. Onlangs kon de coureur uit Lopik zijn nieuwe Honda CBR1000 RR Fireblade ophalen bij Arie Molenaar Motors, waarnaar kort daarop een fotoshoot plaatsvond bij sponsor ChromeBurner. Met deze motor kan Tessels extra trainingsmeters maken naast zijn activiteiten bij het RAC41 ChromeBurner team in het WK Endurance.

Wayne Tessels had al langer de wens om een eigen trainingsmotor aan te schaffen. De 26-jarige coureur racet met RAC41 ChromeBurner in het World Endurance kampioenschap. Aangezien het team afkomstig is uit Frankrijk en er een beperkt aantal wedstrijden zijn, zocht Tessels naar een mogelijkheid om meer trainingsmeters te maken. Dankzij de hulp van de trouwe sponsoren was het mogelijk om een prachtige nieuwe Honda Fireblade aan te schaffen bij partner Arie Molenaar Motors.

Kort nadat Tessels de motor in ontvangst had genomen, werden er bij ChromeBurner een aantal schitterende foto’s gemaakt. Op korte termijn zal de gloednieuwe motor in juiste kleuren worden gespoten met daarop uiteraard de sponsoruitingen. De insteek is om met deze motor extra trainingsmeters te maken en wedstrijden te rijden in Nederland. Van 19 t/m 21 maart zal Tessels voor de eerste keer met deze motor in actie komen tijdens een KNMV test in Alcarras. De test van RAC41 ChromeBurmer die eind februari gepland stond op hetzelfde Spaanse circuit is door de huidige reisbeperkingen gecanceld. Daarvoor in de plaats gaat Tessels met het WK Endurance team 8 en 9 maart testen op het circuit van Le Mans. Deze training past perfect in voorbereiding op de 24 uur van Le Mans, die 17 en 18 april op de kalender staat.

Wayne Tessels: “We waren al langer bezig met het aanschaffen van een eigen trainingsmotor. Ik ben er ontzettend trots op, dat het dankzij de hulp van de sponsoren inclusief Arie Molenaar Motors het gelukt is om deze nieuwe Honda Fireblade aan te schaffen. Het is dezelfde motor waar ik ook in het WK Endurance mee rijdt, dus dat is perfect. Deze motor geeft ons veel extra mogelijkheden, zodat ik nog sterker en met meer ervaring voor de dag kunnen komen in het WK. Ik ben iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt onwijs dankbaar.”