Tessels het sterkste tijdens Dutch Superbike race in Assen

Wayne Tessels heeft de tweede Dutch Superbike ronde van 2022 op zijn naam geschreven. De Druijff Racing Kawasaki mocht vanaf pole position vertrekken en reed in de race ook constant aan de leiding. Met deze mooie overwinning is Tessels nu gedeeld koploper in het kampioenschap.

Zaterdag 7 mei was het tijd voor de tweede Dutch Superbike ronde van het International Dutch Championship, afgekort IDC. In deze competitie rijdt Wayne Tessels op een Kawasaki ZX-10R van Druijff Racing. Nadat de 28-jarige coureur vrijdag meerdere vrije trainingen reed op het TT Circuit Assen, was hij zaterdag in beide kwalificaties het snelste. In de tweede kwalificatie wist Tessels zijn tijd nog ruim te verbeteren naar een 1’42.4, waardoor hij met een seconde voorsprong vanaf pole position aan de wedstrijd mocht beginnen.

De race ging over tien ronden. Tessels had een goede start en dook als eerste de Haarbocht in. De coureur uit Lopik wist samen met één rijder ver weg te rijden ten opzichte van de rest van het veld. Tessels had echter weinig van deze rijder te duchten, omdat die een valse start had gemaakt en de bijbehorende twintig seconden straf had gekregen. Toch reed de Druijff Racing Kawasaki coureur constant aan de leiding en kwam hij ook als eerste over de finish. Het betekende de eerste zege voor Tessels en tevens voor Druijff Racing Kawasaki in de Dutch Superbike categorie, waardoor hij nu gedeeld leider in het kampioenschap is.

De volgende race van het Dutch Superbike kampioenschap staat gepland van 16 t/m 19 juni op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Maar staat voor Tessels van 2 t/m 5 juni de volgende WK Endurance race met RAC41 op het programma. Dan wordt er gereden tijdens een 24uurs race op Spa Francorchamps in België.

Wayne Tessels: “We hebben dit weekend mooie stappen kunnen maken in goede weersomstandigheden. Ook tussen de kwalificaties wisten we met het team de afstelling te verbeteren, waardoor ik met een seconde voorsprong de pole position kon pakken. Het was een steady race. Na de eerste ronde zag ik dat de rijder achter mij vanwege een jump start een tijdstraf had gekregen. Ik probeerde daarom niet een te hoog tempo te rijden, zodat hij niet te veel van mij kon profiteren en zo te ver weg kon lopen bij de groep daarachter. In de slotfase iets aangezet en de overwinning gepakt. Ook mooi dat ik de eerste zege voor het team kon behalen, zeker nadat we in de vorige race wat tegenslag hadden.”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie