Tessels en RAC41 ChromeBurner vroegtijdig uitgeschakeld in 24H Le Mans

Tessels en RAC41 ChromeBurner vroegtijdig uitgeschakeld in 24H Le Mans

Wayne Tessels is met RAC41 ChromeBurner helaas vroegtijdig uitgevallen in de 24uur van Le Mans. Na veelbelovende trainingen kreeg het Franse Honda team na zo’n zes uur te kampen met versnellingsbakproblemen, wat voor het einde van de WK Endurance race zorgde. Naast vaste rijders Tessels en Leesch ging het team van start met Joseph Foray als vervanger van de geblesseerde Grégory Fastré.

Het is voor RAC41 ChromeBurner niet de 24uur van Le Mans geworden waar ze op gehoopt hadden. Tijdens de trainingsdagen liep het qua tempo en ritme erg goed, wat resulteerde in een vijfde kwalificatieplek in de Superstock klasse en zeventiende overall. Echter raakte Grégory Fastre, buiten zijn eigen schuld om, zwaar geblesseerd bij een crash in de vrije training. De Belg liep daarbij onder andere een hersenschudding, gebroken heup en schouder op. Voor de racedag presenteerde RAC41 ChromeBurner de Fransman Joseph Foray als vervanger van Fastré. Het team had voor de wedstrijd alle vertrouwen in een goed resultaat.

Zaterdagmiddag om 15:00 uur deed Leesch de start op de Honda CBR1000RR Fireblade. Nadat Leesch bij het gedrang tijdens wat plaatsen verloor, wist hij daarna met een goed ritme terug te komen naar een negende positie in de Superstock klasse. Vervolgens was het de beurt aan Tessels. Ook de coureur uit Lopik reed een goede stint, alleen waren er wel wat elektronica problemen veroorzaakt door gripproblemen vanwege de warmere temperaturen. Ook Leesch had later last van deze problemen, waardoor er onderdelen vervangen moesten worden en er tijd verloren werd. Vervolgens had RAC41 ChromeBurner de weg naar voren ingeslagen – en waren ze aangekomen op de vierde plek in de Superstock klasse – tot net voor 21:00 uur in de avond het noodlot toesloeg. De versnellingsbak van de motor ging stuk en dit zorgde helaas voor een vroegtijdig einde van de 24 uur van Le Mans.

De tweede ronde van het WK Endurance seizoen 2022 is een nieuwe race op de kalender, namelijk de 24 uur van Spa Francorchamps die van 1 t/m 4 juni wordt verreden. Maar eerst zal Tessels zaterdag 7 mei met Druijff Racing Kawasaki van start gaan tijdens de tweede race van het Dutch Superbike kampioenschap.

Wayne Tessels: “Dit is zo ontzettend balen! RAC41 ChromeBurner heeft onwijs hard gewerkt en we hadden alles in huis om voor een topklassering te gaan. Helaas door technische problemen hebben we aan het begin van de avond moeten opgeven. Na eerst mijn teamgenoot Grégory Fastré al te moeten missen in de race is dit een extra domper op een voor ons zo mooi begonnen 24 uur Le Mans avontuur. Maar we komen sterker terug!”