Drie uit drie voor Tessels in Dutch Superbike

Drie uit drie voor Tessels in Dutch Superbike


Wayne Tessels heeft ook de derde Dutch Superbike race van het seizoen op zijn naam geschreven. De Druijff Racing Kawasaki coureur kwalificeerde zich op pole position en wist in de race op het TT Circuit Assen een ruime voorsprong op te bouwen. Regerend kampioen Tessels is met deze overwinning nog ongeslagen in 2023.

Zaterdag 27 mei stond de derde race van het Dutch Superbike seizoen op het programma. De voorgaande twee races – die ook op het TT Circuit Assen werden verreden – wist Wayne Tessels winnend af te sluiten. De weersomstandigheden waren uitstekend. Tijdens beide kwalificaties noteerde de coureur uit Lopik de snelste rondetijd. Zijn beste ronde was een 1’41.842 en daarmee mocht Tessels vanaf pole position aan de race over tien ronden beginnen.

Tessels pakte kopstart en had na de eerste ronde al een kleine voorsprong opgebouwd. Iedere ronde wist de Druijff Racing Kawasaki rijder iets verder weg te rijden, waardoor hij halverwege de race een comfortabele voorsprong had opgebouwd. Na tien ronden kwam Tessels als eerste over de finish, zijn derde zege uit drie races in 2023. Ook noteerde Tessels de snelste raceronde.

De vierde Dutch Superbike race van het seizoen wordt zaterdag 10 juni verreden op het TT Circuit Assen. Vervolgens reist Tessels direct door naar het circuit van Spa Francorchamps in België waar van 13 t/m 18 juni de tweede ronde van het WK Endurance wordt verreden. Tessels zal de 24 uur van Spa Francorchamps rijden voor ChromeBurner RAC41 Honda met zijn vaste teamgenoten Chris Leesch en Jonathan Hardt.

Wayne Tessels: “Het was een erg goede dag in Assen. Tijdens de vorige race liepen we nog tegen wat problemen aan, maar die waren nu helemaal opgelost. Dank daarvoor aan het team. We waren het snelste in beide kwalificaties en ook in de race. Het was een vrij soepele overwinning. We staan nu op drie uit drie, waardoor ik het maximale puntentotaal heb. Volgend weekend staat er een mountainbiketocht in Limburg op de planning. Daarna hebben we weer een Dutch Superbike, gevolgd door het WK Endurance evenement in Spa. Het zijn mooie weken om naar uit te kijken!”