Tessels met een tweede plaats naar Spa Francorchamps

Tessels met een tweede plaats naar Spa Francorchamps

Wayne Tessels is achter een snelle gastrijder uit het IDM als tweede gefinisht tijdens de vierde Dutch Superbike race van het seizoen 2023. Met deze uitslag verstevigde de coureur uit Lopik zijn leidende positie in het kampioenschap. Nu gaat Tessels zich opmaken voor de 24 uur van Spa Francorchamps waar hij volgend weekend met ChromeBurner RAC41 Honda aan zal deelnemen.

Zaterdag 10 juni was het een warme dag op het TT Circuit Assen. Tijdens de vierde race van het Dutch Superbike seizoen waren er ook een aantal snelle gastrijders aanwezig. Na twee kwalificaties noteerde Wayne Tessels een 1’41.3 waarmee hij zich als derde wist te plaatsen. Tessels was onderweg naar een snellere ronde, maar mede door een Code60 situatie en een crash voor hem kon hij zich niet verder verbeteren. Bij de start van de race over tien ronden pakte de Druijff Racing Kawasaki coureur even de leiding, maar werd even later gepasseerd door Vladimir Leonov, die normaal in de IDM Superbike uitkomt. Leonov was te snel, maar Tessels wist zich op zijn beurt veertien seconden los te rijden van de overige rijders. Tessels kwam na tien ronden als tweede over de finish en verstevigde zijn leidende positie in het kampioenschap.

De volgende Dutch Superbike ronde wordt verreden van 23 t/m 25 juni op de Motorsport Arena Oscherleben. Op het Duitse circuit worden de vijfde en zesde race van het seizoen verreden. Maar nu eerst gaat Tessels zich opmaken voor de tweede ronde van het WK Endurance, die komende week op het programma staat. Er wordt gereden op het legendarische circuit van Spa Francorchamps in België waar een 24 uurs race wordt verreden. Na de pech in de 24 uur van Le Mans – wat ChromeBurner RAC41 Honda minimaal een podiumplaats kostte – zijn Tessels, Chris Leesch en Jonathan Hardt uit op revanche. Vanaf woensdag starten de trainingen. De 24 uurs race gaat zaterdagmiddag 17 juni om 14:00 uur van start.

Wayne Tessels: “Voor de race hebben nog wat dingen geprobeerd qua afstelling met als doel om het gat naar Leonov te verkleinen. Ik probeerde hem te volgen, maar kon niet aanhaken. Daarna heb ik gedacht aan het kampioenschap. Het was een vrij saaie race met een goed resultaat. Nu gaan we ons opmaken voor de 24 uur van Spa. Ik kijk er enorm naar uit. Het is een schitterende baan. Echt iets bijzonders, zeker in het donker. We hebben een hele goede race gereden in Le Mans, dus we zijn er als team klaar voor. Zelf voel ik mij fysiek ook sterk. Ik heb veel gereden op de motor in het IDC en veel fysiek getraind met onder andere een lange mountainbiketocht in Limburg.”