Tessels en ChromeBurner RAC41 Honda starten als vierde in Spa-Francorchamps

Tessels en ChromeBurner RAC41 Honda starten als vierde in Spa-Francorchamps

Wayne Tessels heeft zich met zijn ChromeBurner RAC41 Honda teamgenoten Chris Leesch en Jonathan Hardt als vierde Superstock team gekwalificeerd voor de 24 uur van Spa-Francorchamps. Het Franse team was goed onderweg in de trainingen waarbij Tessels zijn persoonlijk record flink wist aan te scherpen. De race op het spectaculaire Belgische circuit gaat zaterdagmiddag om 14:00 uur van start.

Dit weekend staat voor Wayne Tessels in het teken van de 24 uur van Spa-Francorchamps. Tijdens deze tweede ronde van het WK Endurance seizoen is Lastechniek Holland – waar Tessels voor werkt – de evenement sponsor van ChromeBurner RAC41 Honda. Het tijdschema ziet er in Spa-Francorchamps iets anders uit dan gebruikelijk. Woensdag was er een trainingsdag. Tessels was al vlug op tempo en evenaarde al snel zijn kwalificatietijd van vorig jaar. Ook zijn teamgenoten Chris Leesch en Jonathan Hardt waren goed onderweg.

Donderdag was een rustdag met keuringen en media activiteiten. Vrijdag was een zeer drukke dag waarbij er om 8:30 uur werd begonnen met een vrije training, gevolgd door twee kwalificaties en een avondtraining die om 23:00 uur afliep. In de vrije training probeerde het Franse Honda team wat verschillende zaken qua afstelling. Dit resulteerde erin dat Tessels en zijn teamgenoten een goede stap wisten te maken in de eerste kwalificatie. De coureur uit Lopik zette een nieuw persoonlijk record op de klokken. Toch was er nog meer mogelijk geweest, omdat Tessels in zijn snelste ronde wat gestoord werd door andere rijders en zijn ideale rondetijd in de kwalificatie nog zeven tienden lager lag. Tessels noteerde een vijfde tijd van zijn groep in de Superstock klasse.

Tijdens de tweede kwalificatie was de baantemperatuur flink opgelopen, daarom slaagde er bijna niemand in om zijn rondetijd te verbeteren. Tessels ging dan ook met een oude band naar buiten om diverse zaken te testen. Het gevoel bij Tessels, Leesch en Hardt is goed met de Honda CBR1000RR Fireblade. In de einduitslag na twee kwalificaties heeft ChromeBurner RAC41 Honda zich als vierde Superstock team gekwalificeerd voor de race. Zaterdagmiddag om 14:00 uur gaat de 24 uurs race van start. De wedstrijd wordt bijna volledig live uitgezonden op de Eurosport 2 en volledig live op de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “De vrije trainingen en kwalificatiesessies zijn goed verlopen. De snelste tijden werden in de eerste kwalificatie gezet, omdat het in de tweede sessie flink warmer was. De tweede kwalificatie hebben dan ook gebruikt om diverse elektronica settings te testen net als een brandstoftest. We staan er goed bij en we hebben alle drie een goed tempo, wat belangrijk is voor de race. Vrijdagavond is er nog een avondtraining en dan gaan we ons opmaken voor de race.”