Tessels wint ook tweede Dutch Superbike race in 2023

Tessels wint ook tweede Dutch Superbike race in 2023

Wayne Tessels heeft ook de tweede Dutch Superbike race van het seizoen 2023 op zijn naam geschreven. Op het TT Circuit Assen mocht de Druijff Racing Kawasaki coureur tevens vanaf pole position vertrekken. Door zijn tweede zege op rij heeft Tessels de maximale score van 50 punten in het kampioenschap.

Zaterdag 29 april ging Wayne Tessels met Druijff Racing Kawasaki van start tijdens de tweede ronde van het Dutch Superbike kampioenschap 2023 op het TT Circuit Assen. De regerend kampioen – tevens uitkomend met nummer 1 – had de eerste race weten te winnen. De racedag werd verreden onder zonnige weersomstandigheden. Na twee kwalificatiesessies was Tessels het snelste met een 1’42.890. De Druijff Racing Kawasaki coureur was met zijn tijd een seconde rapper dan de rest van het veld en mocht vanaf pole position starten in de race.

De concurrentie was tijdens dit evenement minder sterk vergeleken met de eerste ronde van het Dutch Superbike kampioenschap. Na de start van de race kwam Tessels even op de tweede plaats te rijden. In de derde ronde nam de coureur uit Lopik de leiding over en bouwde vervolgens een comfortabele voorsprong op. Het ging niet vanzelf in de race, doordat Tessels wat problemen met de achterkant van de motor had. Desondanks kwam Tessels na tien ronden als eerste over de finish, zijn tweede zege van het seizoen 2023.

De volgende Dutch Superbike race staat gepland op zaterdag 27 mei op het TT Circuit Assen. De volgende WK Endurance race met ChromeBurner RAC41 Honda staat gepland op 17-18 juni tijdens de 24uur van Spa Francorchamps in België.

Wayne Tessels: “Uiteraard ben ik blij met mijn tweede overwinning van het seizoen. Over het verloop van mijn race ben ik minder tevreden. Vanwege wat kleine issues aan de achterkant van de motor kon ik niet mijn gewenste tempo rijden. Uiteindelijk was het wel genoeg voor de overwinning en dat is het belangrijkste, al was de competitie deze keer minder dan sterk in de vorige race. Ik wil Druijff Racing Kawasaki bedanken voor hun harde werk. Op naar de volgende!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie