Goed gevoel bij Tessels na kwalificaties voor Bol d’Or

Goed gevoel bij Tessels na kwalificaties voor Bol d’Or

Tijdens de trainingen voor de Bol d’Or waren Wayne Tessels en zijn RAC41 ChromeBurner teamgenoten snel zowel op een natte als droge baan. Vrijdagmorgen in de tweede kwalificatie wist het Franse Honda team zich als vierde Superstock team te kwalificeren voor de derde race van het WK Endurance kampioenschap 2021. Zaterdagmiddag om 15:00 uur gaat de 24uurs race op Paul Ricard van start.

De raceweek voor het RAC41 ChromeBurner team begon dinsdag met een trainingsdag, waarbij Wayne Tessels en zijn teamgenoten twee keer twee uur aan de afstelling van de motor en hun ritme konden werden op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. Het Honda team probeerde diverse zaken qua afstelling, maar gedurende de dag werden er wel goede stappen voorwaarts gemaakt. Donderdag had RAC41 ChromeBurner graag nog meer belangrijk testwerk willen doen tijdens de officiële vrije training van de Bol d’Or, maar dit was niet mogelijk omdat de baan nat was. Voor Tessels was dit wel de kans om voor het eerst met Michelin banden onder de Honda CBR 1000RR Fireblade meters te maken. Zowel Tessels als zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré voelden zich uitstekend thuis in zijn lastige omstandigheden en waren tijdens de vrije training lang het snelste Superstock team. Gedurende de sessie zou de baan steeds verder opdrogen.

Later op de dag stond de eerste kwalificatie op het programma. Het was ondertussen keihard gaan regenen, waardoor de sessie op een kletsnatte baan werd uitgevoerd. Tessels had een goed ritme, maar kon door verkeer niet het maximale uit zijn rondetijd halen. Toch eindigde de coureur uit Lopik als vierde in zijn stint. Ook Leesch en Fastré leverden goed werk, waardoor het Franse team als vierde Superstock team de eerste kwalificatie afsloot. Aangezien de race 24 uur duurt is het ook belangrijk om in het donker een goed gevoel te hebben. Hier konden de rijders donderdagavond, op een droge baan, aan werken tijdens de avondtraining.

Vrijdag aan het einde van de ochtend stond de tweede kwalificatie op het programma. Deze sessie bleek ook bepalend voor de startopstelling te zijn, omdat het Paul Ricard circuit deze keer droog was. De aanpassingen die gedaan waren aan de droge setup bleken goed uit te pakken. Leesch begon voor RAC41 ChromeBurner en reed sterk. Fastré had iets meer moeite om zijn snelheid te vinden. Daarna was het de beurt aan Tessels. Hij begon op een gebruikte band en toen was de snelheid al goed. Vervolgens wist Tessels met een nieuwe band een derde tijd in de Superstock klasse op de klokken te brengen. Overall wist RAC41 ChromeBurner zich als vierde Superstock team te kwalificeren, waarmee ze op de vijftiende plek op de grid staan.

Wayne Tessels: “We kunnen terugkijken op goede trainingsdagen. Deze week heb ik voor het eerst met deze motor op Michelin’s in de regen gereden. Dit ging vanaf het begin erg goed. Daarnaast hebben we mede door de tips van Honda Frankrijk onze setup op de droge baan kunnen verbeteren. Ik had zelf ook een erg goed gevoel op de motor. We staan er qua positie gewoon sterk bij en ik denk dat we dan ook helemaal klaar zijn om te gaan racen!”

Zaterdag om 15:00 uur gaat de 2021 editie van de Bol d’Or van start. 24 uur later wordt op zondagmiddag de race voor het WK Endurance kampioenschap afgevlagd. De wedstrijd is live te zien op de Eurosport Player. Daarnaast zijn er zaterdagavond en zondagmorgen live uitzendingen op Eurosport 1.